Antena Meniu Search
x

Mersul pe două roţi, în plin sezon! Românii investesc tot mai mult în biciclete

Odată cu vremea frumoasă, bicicliştii şi-au făcut apariţia ca ciupercile după ploaie. Pe străzi, în parcuri, pe drumuri de munte sau chiar prin păduri e plin de oameni care pedalează.

Vezi și

Odată cu vremea frumoasă, bicicliştii şi-au făcut apariţia ca ciupercile după ploaie. Pe străzi, în parcuri, pe drumuri de munte sau chiar prin păduri e plin de oameni care pedalează.

David are 6 ani, iar părinţii i-au cumpărat de curând o bicicletă nouă. E încântat de achiţizie şi îndrăgostit de mersul pe două roţi, pe care îl recomandă tuturor.

Îndrăgostit de bicicletă este şi Filip. Spune că a învăţat greu cum să îşi ţină echilibrul, dar acum pedalează în fiecare săptămână.

De şase ani încoace, vânzările de biciclete sunt în creştere, spun fabricanţii. În Bucureşti au sporit şi mai mult, odată cu cele 25 de mii de vouchere de cât 500 de lei, acordate de primărie.

Andrei Botescu, fabricant biciclete:

Clar se simte influenţa voucherelor de câteva zile, practic, vânzările sunt duble din cauza oamenilor care vin cu vouchere! E o chestie bună pentru noi şi pentru biciclişti, în general! În medie pe zi, se vând 15 biciclete, acum vindem 30, poate şi mai mult în fiecare zi!

Totuşi, potrivit celor mai recente statistici europene, ţara noastră se află pe penultimul loc în ceea ce priveşte piaţa de biciclete. În 2017, un român a cheltuit în medie între 500 şi 800 de lei pentru astfel de achiziţii, de aproape şase ori mai puţin decât un german.

Românii cumpără biciclete pentru a se relaxa la sfârşit de săptămână şi prea puţin pentru a merge la muncă sau la cumpărături!

Anul trecut, în ţară s-au produs 900.000 de biciclete şi au fost vândute doar 400.000. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mersul pe două roţi, în plin sezon! Românii investesc tot mai mult în biciclete