Antena Meniu Search
x

Românii mănâncă mult și scump

Românii sunt gurmanzi. O spun studiile. Cel mai mult mănâncă bănăţenii, peste 2700 de calorii pe zi, care sunt şi fani declaraţi ai cărnii. Cu toate acestea, bucureştenii sunt cei care cumpără cele mai multe alimente

Vezi și

Românii sunt gurmanzi. O spun studiile. Cel mai mult mănâncă bănăţenii, peste 2700 de calorii pe zi, care sunt şi fani declaraţi ai cărnii. Cu toate acestea, bucureştenii sunt cei care cumpără cele mai multe alimente. 

Într-un top al celor mai pofticioşi români, Banatul e într-adevăr fruntea. intra harta regiuni Bănăţenii mănâncă pe zi peste 2700 de calorii de persoană, dintre care 1900 provin din alimente de origine vegetală şi 700 din cele de origine animală. Pe locul doi se află ardelenii, care mănâncă zilnic peste 2500 de calorii. Iar pe locul 3, moldovenii care, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, au nevoie zilnic de 2400 de calorii.

Bucureştenii şi ilfovenii mănâncă cel mai puţin, media calorică fiind de 2200 de calorii, însă cheltuiesc cel mai mult. Un bucureştean cu un venit mediu dă în fiecare lună 300 de lei doar pentru alimentele de bază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Românii mănâncă mult și scump