Antena Meniu Search
x

Românii care au minţit că vin din Germania, nu din Italia, au crezut că ajung la închisoare, pentru coronavirus

Românii care au minţit că vin din Germania, nu din Italia, au crezut că ajung la închisoare, pentru coronavirus. Aşa că au ales să spună că nu vind dintr-o zonă în care virusul ucigaş face ravagii.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 26.02.2020, 08:12

Coronavirus în România
Românii care au minţit că vin din Germania, nu din Italia, au crezut că ajung la închisoare, pentru coronavirus - Ziar de Suceava
  • Mai mulţi suceveni au venit din Italia acasă şi au spus că vin din Germania.
  • Ei au crezut că vor ajunge la închisoare, din cauza coronavirusului.

Românii care au minţit că vin din Germania, nu din Italia, au crezut că ajung la închisoare, pentru coronavirus. Aşa că au ales să spună că nu vind dintr-o zonă în care virusul ucigaş face ravagii.

Mai mulţi români din Suceava s-au întors acasă din Italia şi  au declarat la vamă că vin din Germania, iar autorităţile s-au panicat, pentru că s-a spus că ar fi vorba despre aproximativ 300 de oameni, toţi din aceeaşi localitate. Primarul din Valea Moldovei a făcut o anchetă pentru a afla adevărul despre această situţie.

Aşa s-a aflat că ar fi vorba despre aproximativ 20 de persoane din satul Mironu, care au şi încercat să explice ce s-a întâmplat, de fapt. "Au spus că vin din Italia. Doar la graniță când i-a oprit, sunt cam vreo 20 care au venit din Italia. Acuma noi dacă mergem oriunde, nu putem face nimic, deoarece suntem de la Mironu cu virusul.", a spus Vasile Plai zis Măzărel, liderul rromilor din Mironu, citat de Ziar de Suceava.

Localnicii din Mironu sunt supărați pentru că a apărut zvonul conform căruia în localitatea lor ar putea să apară persoane bolnave de coronavirus, după ce ar fi mințit la graniță că se întorc din Germania și nu din Italia.

Pe acelaşi subiect

"Eu mă gândesc că ar spune dacă ar avea bunăvoință că se tratează, asigură familia, asigură copiii, părinții, frați, surori. Cu boala asta e periculoasă, într-adevăr. De ce să o aducă și să o transmită în cadrul comunei noastre și în familiile noastre?. (...) O spus că au venit din Germania. (...) Din cauză că știa că-s opriți la graniță și dacă n-are caracter în capul lor, ei ce-au spus că îi bagă la închisoare pentru două săptămâni. Și pentru asta o refuzat să spună că vin din Italia.", a explicat Constantin Plai.

Pentru a se lămuri situația de la Mironu, la sediul Primăriei din comuna Valea Moldovei s-a deplasat o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Prefecturii județului Suceava, DSP Suceava, IPJ Suceava și IJJ Suceava.

"Domnul primar, în urma ultimelor informații pe care le-a obținut și domnia sa, dezminte informațiile apărute în presă. De asemenea am decis ca în zilele următoare să se deplaseze în cadrul comunității de etnie rromă, dar și în cadrul comunei o echipă formată din un doctor de la Direcția de Sănătate Publică, precum și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, pentru o mai bună informare și verificare a celor care au călătorit sau care vor veni din zonele cu probleme.", a explicat subprefectul Daniel Prorociuc.

Din verificările făcute de polițiștii suceveni a reieșit că doar 14 persoane din comunitatea de rromi din Mironu au revenit acasă în ultimele zile. Acestea locuiau în orașul Ferara și regiunea Foggia, care nu sunt în lista oficială raportată de autoritățile italiene privind zonele carantinate sau afectate de infecția cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Românii care au minţit că vin din Germania, nu din Italia, au crezut că ajung la închisoare, pentru coronavirus