Românii nu mănâncă sănătos! Porția zilnică de E-uri ajunge și la 100 de substanțe chimice
Piaţa alimentară este asaltată de E-uri. Un cocktail de aditivi, unii extrem de nocivi, asociaţi cu boli grave. Specialiştii anunţă că nici din unele produsele vândute drept bio nu lipsesc substanţele chimice.
Piaţa alimentară este asaltată de E-uri. Un cocktail de aditivi, unii extrem de nocivi, asociaţi cu boli grave. Specialiştii anunţă că nici din unele produsele vândute drept bio nu lipsesc substanţele chimice.
Mâncăm E-uri pe pâine încă de la prima oră a dimineţii. O analiză a specialişţilor arată că un croissant şi un suc de fructe adună şi 15 aditivi alimentari. Substanţe chimice nocive.
Gustarea de la ora prânzului, un banal sandvici, aduce o altă porţie generoasă de aditivi. Poate avea şi 50 de e-uri , în funcţie de tipul de pâine şi ingredientele folosite. Mulţi dintre aceştia sunt permişi doar la noi în ţară. Pentru că ţări precum Italia, Germania ori Franţa, unde controalele din industria alimentară sunt stricte, astfel de substanţe sunt interzise.
Astfel, se ajunge ca porţia zilnică de E-uri să fie şi de 100. Uneori, alimentele sunt burduşite cu chimicale, chiar la vedere. Pe etichetă. Însă, în lipsa unei griji faţă de o alimentaţie sănătoasă, ori în grabă, cumpărăm fără să verificăm.
O analiză recentă arată că deseori sunt înselaţi şi cei care cred că mănâncă sănătos. Chimicalele sunt amestecate în ingrediente prezentate pompos. De aceea, o regulă de aur ar fi acea de a renunţa să cumpărăm un produs pe a cărui etichetă citim mai mult de trei substanţe al căror nume nu este comun.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰