Antena Meniu Search
x

Ministrul Turismului ia măsuri, după ce sute de români au rămas fără vacanţe, agenţiile de turism intrând în faliment

După pagube-record aduse clienţilor care şi-au pierdut vacanţele, ministrul Turismului anunţă cum îi va proteja pe români.

Vezi și

După pagube-record aduse clienţilor care şi-au pierdut vacanţele, ministrul Turismului anunţă cum îi va proteja pe români. Agenţiile de turism care intră în colaps financiar ar trebuie să-şi despăgubească clienţii. În exclusivitate pentru Observator, Bogdan Trif anunţă că pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru garantarea pachetelor turistice.

Sunt imagini şocante, filmate în Halkidiki, Grecia. Şuvoaiele poartă acest autoturism, ca pe o hârtie, până în Marea Egee. Proprietarii sunt doi soţi români care acum nu mai au cu ce să se întoarcă acasă. 

O poliţă CASCO pentru un autoturism cu o vechime de doi ani costă în jur de 700 de euro. 

Confruntate cu un faliment de proporţii, în cazul Omnia Turism, iar acum cu sute de oameni înşelaţi de Terra Tourism, autorităţile iau măsuri. Ministrul Turismului Bogdan Trif a anunţat că în acest an agenţiile vor fi obligate să-şi despăgubească clienţii în caz de insolvenţă sau faliment. 

Dacă ne petrecem vacanţa în Europa sau într-o ţară exotică este important ca în bagaje să avem şi o asigurare pentru călătorie. Mai ales în cazul familiilor cu copii. 

O asigurare de călătorie în străinătate pentru un adult costă între 30 şi 70 de lei, în funcţie de asigurător. Pentru copiii cu vârste de până la trei ani preţul poliţei se poate majora chiar şi cu 200 la sută! Asta pentru că rata incidentelor în rândul celor mici este mult mai mare. În aceeaşi situaţie se află şi cei vârstnici. 

Asigurarea complexă asigură orice risc de călătorie, într-o valoare de maximum 50 mii de euro. 

Pentru o astfel de poliţă aveţi nevoie doar de buletin sau paşaport. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Turismului ia măsuri, după ce sute de români au rămas fără vacanţe, agenţiile de turism intrând în faliment