Antena Meniu Search
x

Video Românii obligaţi să intre în carantină, pentru că se întorc din ţări aflate pe lista roşie, ar putea să nu mai beneficieze de concediu medical

Atenţie dacă mergeţi în vacanță în țări aflate pe lista roșie! Concediul medical pentru carantină nu va mai fi plătit integral de stat la întoarcere.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.06.2021, 21:03

Vezi și
  • Marea Britanie, Maldive şi Seychelles sunt câteva dintre statele aflate încă pe lista roşie, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Principala modificare constă în faptul că doar cinci dintre cele 14 zile de carantină vor mai fi plătite de stat drept concediu medical. Acest lucru se aplică pentru cetățenii care revin în România după ce au fost plecați în țări de pe lista roșie, precum Marea Britanie, Maldive sau Seychelles.

Restul zilelor vor fi scăzute fie din concediul de odihnă, fie vor fi luate fără plată. Excepţie de la regulă fac, însă, persoanele vaccinate. 

Măsurile anunţate de autorităţi intră în vigoare de la 1 august

Există, însă, nelămuriri cu privire la ce se întâmplă în cazul în care, la plecare, țara în care mergem este verde, dar până revenim, intră pe lista galbenă sau roșie. Președintele Casei de Asigurări de Sănătate spune că pentru aceștia plata se va face integral pentru cele 14 zile, dar deocamdată acest lucru nu este stipulat nicăieri.

Important este că noile măsuri vor fi aplicabile de la 1 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii obligaţi să intre în carantină, pentru că se întorc din ţări aflate pe lista roşie, ar putea să nu mai beneficieze de concediu medical