Antena Meniu Search
x

Românii preferă călătoriile în destinații care nu cer test Covid-19. Ce recomandă specialiștii

Octombrie şi noiembrie erau, până acum, lunile de vârf pentru călătoriile de tip city-break! Rezervările se făceau din timp, tocmai pentru a prinde cele mai bune oferte pentru destinaţiile dorite. Lucrurile s-au schimbat însă, iar călătoriile sunt programate în funcţie de restricţiile impuse de fiecare ţară în parte. Totuşi există şi variante pentru cei care îşi doresc să mai plece la sfârşit de săptămână!

de Lucsandra Săndulescu

la 24.10.2020, 22:19

Vezi și
  • Europa rămâne continentul cel mai sigur în care putem călători
  • Istanbulul este o destinaţie adorată de români

Plecările din ultimele 8 luni au arătat că românii preferă să călătorească în destinaţii pentru care nu trebuie să se testeze pentru Covid-19.

Denisa Oprea, marketing manager agenţie turism: Destinaţiile vedetă, dacă pot să le spun aşa, sunt: România, Bulgaria şi Turcia. Istanbulul este o destinaţie adorată de români.

Deşi opţiunile par limitate chiar şi aici, Europa rămâne continentul cel mai sigur în care putem călători.

Răzvan Pascu, consultant turism: În ceea ce priveşte restricţiile, românii pot să călătorească în Europa în doar câteva ţări: În Portugalia deocamdată, în Croaţia, şi Malta a anunţat de curând că nu ne mai cere nici măcar test, Polonia, Bulgaria. În Grecia este necesar test şi în afara Europei vorbim despre Egipt, unde se face test la sosire sau Turcia, unde nu este necesar test.

Oferte există însă şi pentru excursii ceva mai exotice. Iar preţurile pentru astfel de sejururi sunt chiar şi cu 40% mai mici.

Răzvan Pascu, consultant turism: Sunt şi detinaţii din afara Europei care sunt deschise şi aş aminti aici: Zanzibarul, Tanzania în general, Mexicul, Republica Dominicană/ În Mexic doar în zona cancun, nu şi în Mecico City, Maldive.

Şi cum pandemia a cam anulat vacanţele, excursiile de o zi, antamate pe ultima sută de metri, au devenit la modă printre turişti.

Denisa Oprea, marketing manager agenţie turism:  În comparatie cu anii trecuţi avem foarte multe cereri pentru mini-escapade, o zi cât o vacanţă. 

Chiar şi pentru o excursie de o zi, recomandarea este să existe asigurare storno şi una medicală, care să acopere inclusiv posibilitatea infectării cu noul coronavirus. Asigurările de călătorie costă în jur de 60 de lei, în timp ce o plimbare de o zi începe de la 99 de lei, iar un city break, la trei stele, porneşte de la 139 de euro, în această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Românii preferă călătoriile în destinații care nu cer test Covid-19. Ce recomandă specialiștii