Antena Meniu Search
x

În Capitală se refuză joburi pentru că distanţa dintre casă şi locul de muncă e prea mare

Angajaţii din Capitală îşi petrec 22 de zile în trafic, în fiecare an. Este şi motivul pentru care mulţi refuză tot mai des job-urile aflate la o distanţă.

Vezi și

Angajaţii din Capitală îşi petrec 22 de zile în trafic, în fiecare an. Este şi motivul pentru care mulţi refuză tot mai des job-urile aflate la o distanţă mare de casă. Traficul infernal îi face pe mulţi salariaţi mai nervoşi, iar pe angajatori, disperaţi. Pe piaţa muncii, există un deficit de sute de mii de muncitori în construcţii, agricultură sau IT.

528 de ore pe an. Aproape o lună întreagă. Atât petrec mulţi bucureşteni în trafic, în drum spre serviciu şi înapoi. Tocmai de aceea tot mai mulţi tineri care vin la interviurile de angajare vor să ştie în primul şi în primul rând cât vor face până la noul loc de muncă. Nici nu vor să audă de joburi la marginea oraşului. Iar motivul este cât se poate de simplu.

De exemplu, o persoană care locuieşte în zona Titan şi are locul de muncă în nordul Capitalei, parcurge distanţa în aproximativ o oră, în funcţie de trafic.

O soluţie este metroul. Dar nu pentru toată lumea. Sunt cartiere întregi care nu au acces, dar şi situaţii în care, dacă schimbă trei magistrale, angajaţii pierd şi o oră în drumul spre serviciu. Sub nicio formă, cei care locuiesc în sudul Capitalei nu ajung în mai puţin de 45 de minute la serviciu. Cea mai simplă metodă este metroul, dar şi aici trebuie să înfrunte aglomeraţia. 

Pe acelaşi subiect

După salariu, drumul către serviciu este unul dintre cei mai importanţi factori în alegerea locului de muncă. Dar lista este mai lungă. 

Cu angajaţi tot mai pretenţioşi, patronii îşi găsesc tot mai greu forţă de muncă. Doar în domeniul construcţiilor deficitul este de 50.000 de muncitori.

Specialiştii în recrutare spun că în marile oraşe tot mai mulţi tineri preferă să stea acasă decât să lucreze pe un salariu mai mic de 2.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În Capitală se refuză joburi pentru că distanţa dintre casă şi locul de muncă e prea mare