Video

Românii revin la declarația pe propria răspundere pentru încă cel puțin 30 de zile

De Redactia Observator.
Publicat: 09.11.2020, 09:42.
Actualizat: 09.11.2020, 10:06

Începând de astăzi revenim la declaraţia pe proprie răspundere, dacă vrem să ieşim din casă între 11 noaptea şi 5 dimineaţa. Faţă de perioada stării de urgenţă, motivele pentru care avem voie să ieşim pe străzi s-au împuţinat. Aşadar, putem circula doar pentru a merge la serviciu, pentru asistenţă medicală de urgenţă, pentru a cumpăra medicamente, pentru a îngriji o persoană bolnavă sau în cazul unui deces în familie. Nu putem ieşi pentru a face sport şi nici pentru a plimba animalul de companie. 

Persoanele care muncesc pe timp de noapte pot dovedi acest lucru, în cazul unui control, cu o adeverinţă eliberată de angajator şi legitimaţia de serviciu. Dar şi prin declaraţiile pe proprie răspundere. Acestea pot fi descărcate de pe două site-uri. De pe ştirioficiale.ro putem scoate la imprimantă modelul de declaraţie. Un alt site a fost creat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Aici putem completa declaraţia online şi o putem arăta, în cazul unui control, de pe telefon.

Motive pentru care putem circula noaptea:

- Interes profesional

- Asistenţă medicală

- Cumpărarea de medicamente

- Îngrijirea unui bolnav

- Deces în familie

Documente necesare:

- adeverinţă eliberată de angajator

- legitimaţie de serviciu

- declaraţie pe proprie răspundere

De unde descărcăm declaraţia:

- stirioficiale.ro

- formular.sts.ro.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.