Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii se joacă cu focul

Alarma de incendiu nu face nici doi bani pentru trei români din 10. Mulţi o iau ca pe o glumă sau cred că e vreun senzor defect, dar asta îi poate costa viaţa spun salvatorii

de Redactia Observator

la 30.03.2014 , 20:41

 Asta arată un studiu recent, care a mai scos la iveală faptul că jumătate dintre români nu au mai trecut printr-o simulare de incendiu de peste 5 ani.

Acest sunet a fost ignorat de un sfert dintre români cel puţin o dată în viaţă. Deşi stridentă şi pătrunzătoare, alarma de incendiu a părut mai degrabă o glumă. Drept urmare, doar jumătate dintre ei s-ar grăbi să evacueze clădirea.

Vina nu e neapărat a angajaţilor, arată acelaşi sondaj. Pe principiul din incendiu scapă cine poate, aproape toţi angajatii au ştiut unde sunt ieşirile de urgenţă. Şi tot la fel de mulţi şi-ar pune viaţa mai degrabă în mâinile tehnicii moderne.

Vezi și

Vestea bună este că anul trecut pompierii au avut aproape de două ori mai puţine incendii de STINS decât în 2012. Adică 21,150. Salvatorii spun, însă, că mai este de lucru cu românii. Peste 200 de români şi-au pierdut viaţa în incendiile din 2013.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Românii se joacă cu focul