Îngheţata bio, desertul ideal chiar şi pentru vegani, diabetici sau cei aflaţi la dietă (Video)
În această vară, canicula se stinge cu îngheţată bio. A crescut consumul de sortimente naturale, fără zahăr şi cu arome inedite: lavandă, curmale, susan sau chiar ghimbir.
În această vară, canicula se stinge cu îngheţată bio. A crescut consumul de sortimente naturale, fără zahăr şi cu arome inedite: lavandă, curmale, susan sau chiar ghimbir. Gelateriile se întrec în reţete originale, în timp ce din fabricile din ţara noastră pleacă în fiecare an cantităţi uriaşe de îngheţată, către străinii topiţi şi eu după gustul românesc.
Într-un laborator din Bucureşti, se lucrează intens pentru a le oferi clienţilor cea mai sănătoasă îngheţată. Ingredientele provin doar din ferme bio, iar combinaţiile de arome sunt surprinzătoare. Printre ele, descoperim scorţişoară, trandafir şi cocos.
Savuroasă şi cremoasă, îngheţata bio este desertul ideal chiar şi pentru vegani, diabetici sau cei aflaţi la dietă. Şi mai ales pentru românii cu gusturi îndrăzneţe, care n-ar spune nu unui desert cu aromă de cardamon, de lavandă, de ghimbir sau chiar de ceai verde.
Deşi suntem pe locul 10 în topul ţărilor producătoare, românii mănâncă, în medie, doar un kilogram de îngheţată pe an. Şi asta doar vara. În timp ce peste 60% dintre clienţi nu se ating de ea pe timpul iernii, arată statisticile.
Îngheţata românească i-a sedus şi pe străini. Trimitem peste graniţe cantităţi tot mai mari - exporturile au crescut de peste patru ori în ultumii opt ani şi au ajuns la o valoare de 3 milioane de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰