Antena Meniu Search
x

Roşia mov, leguma super-sănătoasă care ne scapă de cancer

Britanicii au inventat roşia mov anti-cancer. Ei au conceput „super-leguma” cu pigment întunecat pentru a oferi roşiilor aceleaşi beneficii pentru sănătate pe care le au afinele şi alte fructe de pădure închise la culoare.

Aceste roşii ar putea să apară destul de repede pe rafturile supermarketurilor. În Canada producţia pe scară largă a acestor legume este în desfăşurare. Aici oamenii de ştiinţă se pregătesc să îmbutelieze spre comercializare primii 1.200 de litri de suc de roşii mov.

Pigmentul, cunoscut sub numele de antocianină, este un antioxidant despre care studiile pe animale au arătat că poate lupta împotriva cancerului.

Pe lângă faptul că noile roşii ar putea îmbunătăţi valoarea nutriţională a numeroase produse alimentare, de la ketchup până la toppingurile pentru pizza, oamenii de ştiinţă spun că ele rezistă de două ori mai mult decât roşiile obişnuite.

„Cu aceste roşii mov poţi obţine aceeaşi compuşi care sunt prezenţi în afine şi merişoare şi care le conferă beneficiile pentru sănătate, dar îi poţi introduce în alimente pe care lumea chiar le mănâncă în cantităţi semnificative şi care sunt disponibile la un preţ accesibil”, a explicat unul din cercetători.

Pigmentul purpuriu este rezultatul unui transfer al unei gene de la planta gura-leului, această modificare activând un proces în roşie care permite antocianinei să se dezvolte.

sursă: descopera.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Roşia mov, leguma super-sănătoasă care ne scapă de cancer