Antena Meniu Search
x

Rotofei si frumos in copilarie, gras si impotent la maturitate

Romania e pe locul trei la obezitate infantila in Europa. Specialistii avertizeaza ca odata cu kilogramele in plus apar boli cardiovasculare, dar si diferite tipuri de cancer inca din copilarie

Vezi și

Cartofii prajiti, pizza si toate produsele fast food sunt pe gustul copiilor. Asa se face ca 40 la suta dintre copiii din Romania sunt supraponderali. Odata cu kilogramele in plus, apar si problemele de sanatate - de la boli cardiovasculare, pana la boli cerebrovasculare. "Creste riscul de boli de nutritie cum ar fi diabetul de tip doi, boli foarte grave cum ar fi unele forme de cancer", a explicat Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

In Romania, mancarea multa se asociaza cu sanatate. Vorba aceea - gras si frumos. Iar de ce mai multe ori chiar parintii sunt cei care isi obliga copiii sa termine tot ce au in farfurie.

Obezitatea infantila este un pericol mai ales pentru baieti. "Poate duce chiar la impotenta din cauza faptului ca aceea grasime abdominala este de fapt este o grasime cu activitate hormonala foarte puternica si deturneaza placa hormonilor de tip testosteronic, caracteristica barbatului, spre hormoni tipic femeilor, estrogenii", mai explica medicii.

Daca in Romania problema obezitatii nu este luata foarte in serios, in alte tari exista deja de ani buni centre de slabire. Un roman din trei este supraponderal, iar unul din patru este obez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Rotofei si frumos in copilarie, gras si impotent la maturitate