Antena Meniu Search
x

Șacal cu capul blocat într-un bidon de plastic, surprins în Rezervația Naturală Lunca Siretului (Video)

Un șacal a fost surprins cu un bidon de plastic pe cap, în aria protejată Lunca Siretului Inferior din Vrancea. Membrii unui ONG îl caută acum, pentru a-l elibera. "Vă rugăm oameni buni să nu mai aruncați deșeurile peste tot în natură!", au transmis reprezentanții ACDB, pe Facebook.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.10.2020, 10:36

Șacal
Șacalul a fost filmat în timp ce încerca să se elibere, însă fără a reuși - captură video Youtube / ACDB
  • Bidonul de plastic, aruncat cu neglijență, i-ar putea fi fatal șacalului
  • ACDB: Zona naturală protejată, "împestrițată cu depozite ilegale de deșeuri"
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

"Gunoaiele aruncate peste tot atrag animalele sălbatice și rezultatul este șocant! Am filmat acest șacal care avea capul blocat într-un bidon de plastic într-o zonă din Situl Natura 2000 Lunca Siretului Inferior din Vrancea unde ecosistemele de luncă sunt împestrițate cu depozite ilegale de deșeuri. Normal că multe animale sălbatice sunt atrase de aceste gunoaie mai mult sau mai puțin atractive iar rezultatul este unul care ne șochează!", se arată în mesajul postat de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Animalul este acum căutat pentru a fi eliberat, însă misiunea are puține șanse de reușită.

"Acum căutăm peste tot acest animal în speranța că-l vom găsi și elibera, dar șansele sunt mici. Vă rugăm oameni buni să nu mai aruncați deșeurile peste tot în natură!", au transmis reprezentanții ACDB.

Lunca Siretului Inferior este o zonă naturală protejată situată în estul țării, pe teritoriile județelor Brăila (5%), Galați (66%) și Vrancea (29%), care găzduiește mai multe specii de mamifere, reptile, amfibieni, pești și insecte protejate la nivel european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Șacal cu capul blocat într-un bidon de plastic, surprins în Rezervația Naturală Lunca Siretului (Video)