Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de oameni apelează Telefonul Copilului, pentru a anunţa situaţii în care micuţii au fost abuzaţi

Uneori, un simplu telefon poate schimba viaţa unui copil. Din păcate, deseori, apelul vine după ce copilul a fost bătut, abuzat fizic sau sexual.

de Redactia Observator

la 06.06.2018 , 15:28

Uneori, un simplu telefon poate schimba viaţa unui copil. Din păcate, deseori, apelul vine după ce copilul a fost bătut, abuzat fizic sau sexual. Sute de oameni apelează Telefonul Copilului pentru a anunţa astfel de situaţii.

În Timiş, a fost organizată chiar şi o campanie, care să-i facă pe oameni conştienţi că astfel de întâmplări trebuie sesizate.

21 de ursuleţi pe pluş legaţi cu o fundă la ochi, câte unul pentru fiecare copil abuzat sexual anul trecut în Timiş, le-au atras atenţia trecătorilor. 

Vezi și

Iasmin Amica, Protecţia Copilului Timiş: "Uneori, impactul este atât de puternic, încât copilul poate să dezvolte la vârsta de adolescenţă sau chiar mai târziu, la vârsta adultă, diferite tulburări. Să rămână în stadiul de victimă şi să fie uşor de repetat abuzul+ sau, la rândul lui, poate să devină un nou abuzator."

Cel mai greu pentru un copil abuzat este să povestească ce s-a întâmplat. Telefonul Copilului este disponibil 24 de ore din 24, chiar şi de sărbători.

De la începutul anului şi până acum, vorbim de 247 de sesizări făcute la Telefonul Copilului. Este vorba de 200 de cazuri legate de neglijenţă şi 11 abuzuri sexuale.

Sunt apeluri primite de la copii, vecini sau autorităţi. 

Protecţia Copilului a demarat o campanie cu ocazia zilei împotriva abuzului copilului în România.

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC: "Pe timpul verii ne vom întâlni cu copii, în parcuri, locuri de joacă. Iar după ce va încpe şcoala, ne vom deplasa din nou în şcoli."

Rodica Popescu, coordonator Serviciu Protecţie în Regim de Urgenţă: "Noi intervenim în momentul în care copilul este abuzat, neglijat, exploatat, traficat. Sunt situaţii în care suntem anunţaţi prin telefonul copilului. Sunt situaţii în care primim sesizări scrise."

Pentru oricare din ele, o echipă mobilă se deplasează în regim de urgenţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Sute de oameni apelează Telefonul Copilului, pentru a anunţa situaţii în care micuţii au fost abuzaţi