Antena Meniu Search
x

Saracii Romaniei, flamanzi ca africanii

Bilantul de Paste ne arata ca am avut sarbatori imbelsugate. De multe ori ne gandim ca parca numai noi romanii mancam atat de mult

Vezi și

La poalele muntilor Himalaya, in Buthan, o familie de 16 persoane se multumeste cu putin. Foarte putin. Cateva cosuri cu legume si fructe, un sac de cereale si, poate, o sticla cu lapte. Festinul ii costa 3.8 euro pe saptamana. Adica nici 20 de lei.

Abia cand ne apropiem de Mongolia, vedem si ceva carne pe masa. Cu 30 de euro pe saptamana. O familie de patru persoane isi asigura strictul necesar. La fel se intampla in India, Ecuador sau Ciad unde se contureaza si traditiile culinare.

Traditii au si nemtii. Sunt recunoscuti pentru pasiune pe care o pun in fiecare pahar de bere. Dar cheltuie cu foc si cand vine vorba despre mancare 400 de euro pe saptamana. Cel mai mult din lume. Au, insa, concurenta serioasa din partea popoarelor vorbitoare de limba engleza.

Australienii dau aproape 300 de euro pe festinul saptamanal, iar cultura fast-food a nord-americanilor costa 250 de euro.

Daca tarile sarace ravnesc la belsugul statelor dezvoltate, bogatii ar trebui sa invete o lectie de modestie si de.nutritie de la cei mai amarati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Saracii Romaniei, flamanzi ca africanii