Antena Meniu Search
x

Sarah Nemţanu a fost aleasă prim-solista Orchestrei Naţionale din Franţa

Are muzica în sânge. Iar sângele - românesc. La doar 21 de ani, a fost aleasă prim-solista Orchestrei Naţionale din Franţa, iar muzica ei a atins mii de inimi în filmul "Concertul" al lui Radu Mihăileanu

Vezi și

Are muzica în sânge. Iar sângele - românesc. La doar 21 de ani, a fost aleasă prim-solista Orchestrei Naţionale din Franţa, iar muzica ei a atins mii de inimi în filmul "Concertul" al lui Radu Mihăileanu

Violonista franceză Sarah Nemţanu s-a întors în România, de care se simte atât de legată. Va concerta mâine, alături de Orchestra Naţională Radio. Până atunci, ne-a vorbit româneşte, într-un interviu exclusiv, cu multă dragoste de ţara în care nici măcar nu s-a născut. 

În Micul Paris, Sarah se simte la fel de bine ca acasă. Cu vioara în spate, urcă pe treptele de la Sala Radio. Acolo, o aşteaptă orchestra, pentru repetiţii. Îşi scoate vioara, o bijuterie din secolul al XVIII-lea, şi începe să exerseze. Nimic nu-i trădează faima internaţională. E una dintre cele mai apreciate violoniste din lume. La 21 de ani a devenit prim solista Orchestrei Naţionale din Franţa.

Vorbeşte cu pasiune despre muzică, despre vioară şi despre. România. De care o leagă mai mult decât numele. Părinţii ei s-au mutat din Bucureşti în Franţa, cu doi ani înainte să se nască.

De la părinţii ei, artişti români, a moştenit şi talentul pentru muzică. A cântat pe marile scene ale lumii, de la New York şi Viena, până la Tokio.

Ocazia a venit în 2009, când regizorul Radu Mihăileanu i-a cerut ajutorul. A fost solista care a interpretat, în realitate, partitura de la finalul filmului. O va cânta din nou, pentru publicul român, împreună cu Orchestra Naţională Radio, într-un concert special, dirijat de Nicolae Moldoveanu. Mâine, la ora 19.00, la Sala Radio.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sarah Nemţanu a fost aleasă prim-solista Orchestrei Naţionale din Franţa