Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 10 mai 2024. Cine a fost Sfântul Simon Zilotul

Vineri, 10 mai 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Simon Zilotul, sfânt cu care, în general, românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 08:32

Sfântul Simon Zilotul este prăznuit pe 10 mai
Sfântul Simon Zilotul este prăznuit pe 10 mai - doxologia.ro

Sfântul Apostol Simon Zilotul este nimeni altul decât mirele de pe Cana Galileii, mirele la nunta căruia Iisus a făcut prima minune, a prefăcut apa în vin.

Conform crestinortodox.ro, Sfântului Apostol Simon i s-a dat numele de "Canaanitul" sau de "Zilotul" pentru a fi diferenţiat de Sfântul Petru şi de Sfântul Simeon "fratele Domnului", urmaşul Sfântului Iacob la Episcopia Ierusalimului.

Sfântul Simon Zilotul, numit şi Natanael, este cel care şi-a lăsat casa, părinţii şi mireasa pentru Mirele cel ceresc. Era de neam din Cana Galileii şi era cunoscut de Iisus Hristos şi Preacurata Maica Domnului, Cana nefiind departe de Nazareth.

Sursa amintită precizează că, odată cu Pogorârea Duhului Sfânt, Sfântul Simon Zilotul a început a propovădui şi el, alături de Apostoli, Evanghelia în toată lumea. El a propovăduit în Mauritania, Africa şi Britania, unde şi-a dat şi sufletul, fiind răstignit şi îngropat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 10 mai 2024. Cine a fost Sfântul Simon Zilotul