Antena Meniu Search
x

Ziua Mondială a Animalelor. Patrupezii din adăposturi îşi aşteaptă stăpânii

De Ziua Mondială a Animalelor cei mai mulţi dinte noi îşi răsfaţă mai mult ca oricând prietenii necuvântători. Este însă şi o zi în care adopţia câinilor din adăposturi este încurajată. Tocmai în acest scop o asociaţie din Galaţi a pus la cale o adevărată petrecere pentru iubitorii de animale.

de Redactia Observator

la 05.10.2020, 17:41

Vezi și
  • Adăpostul din Galaţi a fost construit ca o soluţie temporară pentru animalele strânse de pe stradă.
  • Unele rămân în aşteptarea unnui stăpân adoptiv chiar şi câţiva ani de zile.

De ziua lor, câinii dintr-un adăpost din Galaţi au avut parte de un tort preparat special pentru ei şi de o petrecere cu zeci de invitaţi.

Peste 1.100 de patrupede au aştepat ca cineva să vină şi să îi ia acasă. Printre norocoşi se află Albişor, o femelă blândă, care va ajunge la o familie iubitoare.

Roxana Orbean – stăpân adoptiv: Pentru că este foarte speriat mi-aş dori să ajungă într-o familie extrem de blândă. Eu pot adopta şi un căţel mai agresiv. Dacă îşi doreşte cineva să o adopte pe Albişor, o dau şi merg să-mi aleg oricare alt căţel.

O poveste similară are şi Tery. Avea doar câteva luni când a fost luat din adăpost de Andrei şi Mădălina. Era mic şi curios când l-au adus acasă.

Acum, după aproape patru ani, zburdă fericit în curtea casei care i-a devenit cămin.

Andrei şi Mădălina – stăpâni adoptivi: Simţeam nevoia să avem grijă de un câine şi am zis că cea mai bună variantă e să adoptăm unul pentru că sunt atâţia câini care au nevoie de un stăpân. Era un ghemotoc, nici nu vedeai că o să crească aşa.

Adăpostul din Galaţi a fost construit ca o soluţie temporară pentru animalele strânse de pe stradă. Dar unele rămân aici chiar şi ani de zile.

Corina Grigore, preşedinte aociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş": La noi lunar se adoptă 2, 3, 4, căţei. Depinde de sezon, depinde cum arată căţeii. Unii oameni preferă rasa mică, evident cele mai multe adopţii se fac din rândul căţeilor tineri.

Ziua Mondială a Animalelor nu a fost trecută cu vederea nici de ministrul Afacerilor Interne. Într-o postare pe Facebook, însoţită de o poză în care apare alături de o pisică, Marcel Vela a anunţat că "după următoarea şedinţă de Guvern, în România va fi înfiinţată Poliţia Animalelor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ziua Mondială a Animalelor. Patrupezii din adăposturi îşi aşteaptă stăpânii