Antena Meniu Search
x

Video Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag, explozie de arome şi culoare. Mii de turişti s-au bucurat de jocul naturii

A fost distracţie şi voie bună la Sibiu. Mii de turiştii au putut admira weekendul acesta peisaje de poveste la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag. Festivalul, ajuns la a şasea ediţie, a cuprins şi un târg de produse și bunătăți oferite de producătorii locali, concerte, lansări de carte și ateliere cu teme diverse.

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 07:50

Vezi și

Peste opt mii de turişti care au vizitat ieri curtea Bisericii Evanghelice din Hoghilag s-au putut bucura de-un spectacol de culori inedit. Vedetele au fost Tuberozele sau chiparoasele. 

''Am aflat despre festival pe Facebook. Şi am fost curioşi să vedem despre ce este vorba. Nu ştiam ce fel de flori sunt, cum miros.''

Mihaela Coroian, floral: În tot ceea ce înseamnă, aranjamente de masă, mireasă, coşuri şi toate tipurile de aranjamente de nuntă sau de ocazii, folosim tuberozele. 

Tuberozele fac câte o floare o dată la trei ani, iar esenţa acestora este folosită de cele mai multe ori în industria cosmetică sau în industria parfumurilor.

Pe acelaşi subiect

''Cultura tuberozelor necesită o anumită stăruinţă şi o anumită dedicare.'' 

''Mirosul lor te îmbată pur şi simplu. Foarte puternic şi frumos.'' 

''Eu de ziua mea primesc numai tuberoze.''

Sărbătoarea Tuberozelor a ajuns la a şasea ediţie

Turiştii s-au putut bucura și de o mulţime de bunătăți aduse de producătorii locali, de concerte, lansări de carte sau de ateliere cu teme diverse.

''Ne-a impresionat toată atmosfera şi toată lumea. Nu ne aşteptam să fie atâta lume. Şi produsele tradiţionale, care se află aici. Sunt foarte gustoase.'' 

Sărbătoarea Tuberozelor a ajuns la a şasea ediţie. În curând, acestea vor primele flori din România protejate la nivel european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag, explozie de arome şi culoare. Mii de turişti s-au bucurat de jocul naturii