Antena Meniu Search
x

Nostalgicii l-au comemorat pe Tito, inaintea inmormantarii ultimului rege iugoslav

Mii de oameni s-au strans in orasul in care s-a nascut Iosif Broz Tito, pentru a sarbatori 121 de ani de la nasterea acestuia. Evenimentul a avut loc pe fondul funaraliilor ultimului rege al Iugoslaviei, Petru al II-lea.

Funeraliile regelui, organizate cu onoruri militare, au avut loc in localitatea Oplenac, in apropiere de Belgrad. Regele iugoslav a fost intronizat in 1941, cand avea doar 17 ani.

Din cauza invaziei armatei germane, monarhul a parasit tara dupa numai 11 zile de cand preluase puterea. A ajuns in Statele Unite, unde a decedat in 1970. Abia acum, ramasitele lui si ale sotiei, mamei si fratelui sau au fost aduse in Serbia.

Cu o zi inainte de funeraliile acestora, nostalgicii s-au strans sa marcheze 121 de ani de la nasterea liderului comunsit Iosif Broz Tito. Acestia au fluturat steaguri comuniste, pancarte, s-au imbracat cu tricouri imprimate cu chipul lui Tito si au ascultat muzica.

De asemenea, au urmarit filmari din Iugoslavia comunista pe un ecran urias montat langa casa parinteasca a dictatorului.

Foto: wikipedia.org

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Nostalgicii l-au comemorat pe Tito, inaintea inmormantarii ultimului rege iugoslav