Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sarea, zaharul si apa au memorie!

Cele trei ingrediente au memorie, dar daca sunt procesate in mancaruri complicate, isi pierd tinerea de minte si cauta cu disperare in organismul nostru mineralele naturale. Cu alte cuvinte, ne fac rau

de Redactia Observator

la 16.05.2013 , 17:34

Acesta este marele adevar cu care specialistii in nutritie incearca sa ne convinga sa alegem sanatatea, nu boala. Daca mancam lucruri grele, nu ne hranim, ci le dam de mancare chiar alimentelor pe care le inghitim.

Cei mai multi dintre noi aleg alimentele in functie de pret, spre disperarea specialistilor, care de ani de zile ne atrag atentia ca esentiala este calitatea produsului. Mai bine, mai putin si mai bun decat mai mult si mai daunator. De pilda, zaharul, sarea si apa, cu cat sunt mai procesate, cu atat sunt mai periculoase. "Atat zaharul, cat si sarea rafinate sunt substante chimice pure. Ele cauta, atunci cand le consumam in cantitati mari, sa-si recapete compozitia originala din matricea alimentara din care au provenit".  Altfel spus, imediat ce ajung in organism, incearca sa-si recapete memoria. Si, in loc sa elimine mineralele de care noi avem nevoie, le absorb.

O eroare comuna este aceea conform careia cu cat zaharul este mai fin si mai alb este mai bun. Dimpotriva. "Duce la cresterea mare a glicemiei si care pana la urma ne imbolnaveeste: obezitate, diabet tip 2. Sarea la fel, o data ajunsa acea sare rafinata tulbura un echilibru. Excesul de sodiu da peste cap exhilibrul dintre potasiu si sodiu si ne da peste cap si sanatatea".

Vezi și

Alternativa, ce-i drept, e cu mult mai costisitoare: sare nerafinata, de culoare roz. Nerafinata, neprelucrata, ea este doar macinata. Siropul de artar, de agave pot inlocui si ele zaharul alb. Cum de altfel este si mierea de albine.

Culmea, din categoria produselor cu memorie face parte si apa distilata. Apa din comert, plata sau minerala, nu este daunatoare. Atata vreme cat structura ei naturala n-a fost modificata. Iar pentru ca o apa sa fie cat mai cristalizata secretul, spun specialistii, este sa-i vorbim frumos. Si n-ar fi o gluma!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Sarea, zaharul si apa au memorie!