Antena Meniu Search
x

Şase din zece români petrec Anul Nou acasă, în familie

Nicăieri nu e mai bine ca acasă! Un adevăr în care cred, chiar şi de Revelion, şase din zece români. Cei mai mulţi vor petrece în familie.

Vezi și

Nicăieri nu e mai bine ca acasă! Un adevăr în care cred, chiar şi de Revelion, şase din zece români. Cei mai mulţi vor petrece în familie, cu mâncare tradiţională şi vin de casă, cu vâscul agăţat de lustră şi ochii pe televizor. Înconjuraţi de căldura celor dragi şi de aroma preparatelor abia scoase din cuptor. Fără planuri mari, dar cu super chef de distracţie. 

Milioane de români au ales să păşească în noul an acasă, alături de cei dragi. La fel şi familia Grigore. Cu câteva ore înainte de Revelion, gospodina casei face ultimele pregătiri pentru invitaţii care vor sosi. Cu un ochi la colindători şi unul la cuptorul încins, Daniela ne povesteşte ce nu poate lipsi în niciun an de pe masa festivă. "Am pregătit o pâine pentru invitaţii noştri de diseară. Avem un aperitiv format din tobă, cârnat, şuncă din porc. După aceea facem plăcinta, plăcinta cu brânză. La noi în zonă este tradiţională, la 12 noaptea facem plăcinta cu răvaşe."

Musai, pe masa de Revelion mai trebuie să fie salata de beouf şi tradiţionala pălincă. Din casă nu lipseşte nici vâscul, simbolul norocului în următorul an. 

Chiar dacă au rămas acasă, românii nu au fost scutiţi de cheltuială.  Aproape jumătate dintre ei alocă în jur de 500 de lei pentru masa festivă. Dacă mulţi dintre cei de la oraşe vor petrece în această noapte fie la restaurant, fie la prieteni, ei bine aici, în mediul rural, 8 persoane din 10 îşi vor petrece noaptea dintre ani acasă.Asta în timp ce la orașe doar 5 din 10 persoane aleg acest tip de distracţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Şase din zece români petrec Anul Nou acasă, în familie