Un podeţ s-a rupt şi şase femei au fost la un pas de moarte, în Buzău
Şase femei din judeţul Buzău au ajuns în această dimineaţă la spital după ce un podeţ s-a rupt cu ele. Femeile au căzut în gol, de la 5 metri înălţime.
Şase femei din judeţul Buzău au ajuns în această dimineaţă la spital după ce un podeţ s-a rupt cu ele. Femeile au căzut în gol, de la 5 metri înălţime, într-un pârău. Localnicii spun că de vină este vechimea punţii. Are peste 50 de ani şi mare parte din lemn este putrezit.
Şase femei s-au prăbuşit în gol. Localnicii şi poliţiştii le-au scos din pârâu. Victimele au fost preluate apoi de ambulanţe şi duse la spital. Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău: "Toate victimele sunt stabile hemodinamic şi respirator. Sunt persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 32 şi 77 de ani. Traumatism abdominal, traumatism de coloană vertebrală, traumatism lombar, fără alte leziuni."
Multe dintre bucăţile de lemn sunt putrezite, spun oamenii. Chiar şi aşa, nu au de ales. Trebuie să folosească puntea care face legatura între satul Tisău şi cătunul Valea Tisăului. Acolo stau 10 familii.
Mihai Cristian, primarul comunei Tisău: "Eu ce am făcut, decât ce am putut, am mai consolidat cu o scândură, mai puneam... Am făcut demersuri, de când sunt eu primar, de un an de zile, o am trecută în toate rapoartele ISU. Ca să construim un pod, să ne dea bani, finanţare ca să construim şi noi un pod."
Punţile pietonale, ca orice drum comunal sau cale de acces din interiorul unei localităţi, sunt în responsabilitatea autorităţilor locale. Acestea trebuie să verifice starea lor în permanenţă, iar dacă sunt un pericol trebuie închise sau reabilitate. În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰