Antena Meniu Search
x

Video Şase prieteni s-au aventurat pe Dunăre cu o plută din 16 butoaie, scânduri şi lemn: "Mergem spre cetate, Calafat, Bechet; e ceva inedit"

Curajul a fost dus la extrem de 6 prieteni, cu vârste și profesii diferite, care s-au aventurat cu pluta pe Dunăre. Temerarii nu sunt însă la prima aventură de acest fel. Unii dintre ei se află deja la a trei expediţie. Ei au plecat în această dimineaţă din portul Gruia și intenționează să ajungă tocmai până la Bechet.

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 17:43

Vezi și

16 butoaie, scânduri şi lemn. Din aceste materiale este construită ambarcaţiunea celor şase prieteni care s-au aventurat pe Dunăre.

Aurel Bogheanu: Mergem spre cetate, Calafat, Bechet. Dacă vântul ne este prielnic, putem ajunge în 4 zile. Dacă nu ne este prielnic, putem să ajungem în 8 zile.

Temerarii nu se grăbesc însă. Şi-au găsit suficiente activităţi cu care să-şi ocupe timpul.

Mircea Bogheanu: E ceva inedit plecarea pe Dunăre şi eşti în permanenţă ocupat pe plută. Trebuie să gătim, alţii trebuie să facă cafeaua, alţii la un spriţ rece.

Pe acelaşi subiect

Aurel Bogheanu: O să mergem cam 8-10 ore pe plută, apoi tragem pe insulă. Pe insulă am vrea să dormim. Acolo o să pescuim, o să ne pregătim cina.

Unii dintre ei se află deja la a treia expediţie, aşa că au deja şi o tradiţie, pe care o respectă cu sfinţenie la plecarea pe Dunăre.

Nicu Militaru: Aşteptăm să plecăm, să coborâm, o să începem prima dată cu un cântec la chitară, e ritualul nostru.

Iar de aici expediţia poate să înceapă. Cei 6 prieteni își propun pentru anii următori să ajungă cu ambarcațiunea mai departe de Bechet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Şase prieteni s-au aventurat pe Dunăre cu o plută din 16 butoaie, scânduri şi lemn: "Mergem spre cetate, Calafat, Bechet; e ceva inedit"