Antena Meniu Search
x

Un belgian reabilitează dispensarul dintr-un sat prahovean uitat de lume

Într-un sat prahovean, cu bătrâni uitaţi de lume şi autorităţi, un cetăţean belgian le-a adus oamenilor speranţă în suflet. Bărbatul reabilitează dispensarul din localitate, închis în urmă cu zece ani pentru că se dărâma.

de Redactia Observator

la 08.08.2019, 17:05

Vezi și

Într-un sat prahovean, cu bătrâni uitaţi de lume şi autorităţi, un cetăţean belgian le-a adus oamenilor speranţă în suflet. Bărbatul reabilitează dispensarul din localitate, închis în urmă cu zece ani pentru că se dărâma. Aşa că, în scurt timp, bătrânii vor avea medic şi nu vor mai fi nevoiţi să meargă kilometri întregi pe jos până în localitatea vecină.

De zece ani, sătenii din Hăbud, judeţul Prahova, majoritatea bătrâni, nu mai au dispensar. Sunt nevoiţi să meargă şi câte şase kilometri pe jos ca să ajungă la medic în localitatea vecină. Însă în curând viaţa lor se va schimba. Un nou venit în sat, cetăţean belgian a decis să reabiliteaze vechiul dispensar. Pe propria cheltuială.

Thierry s-a mutat din Bruxelles în Hăbud în urmă cu cinci ani. După o excursie în ţara noastră, s-a îndrăgostit de meleagurile româneşti şi a decis să rămână aici. S-a implicat foarte mult în problemele comunităţii. Merge zilnic cu bicicleta la dispensarul din localitate şi lucreaza cot la cot cu muncitorii ca să termine reabilitarea clădirii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Localnicii îi sunt recunoscători şi sunt încântaţi de vecinul lor belgian.

Autorităţile locale, care ar fi trebuit să se implice în reabilitarea dispensarului, nu au vrut să dea un punct de vedere pe acest subiect. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Un belgian reabilitează dispensarul dintr-un sat prahovean uitat de lume