Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pentru că nu au primit sprijinul autorităţilor, câţiva săteni din Hunedoara au improvizat un utilaj de deszăpezire

Câţiva săteni din judeţul Hunedoara demonstrează că poţi să te descurci şi fără ajutorul autorităţilor. Şi, pentru că nu au primit un utilaj de deszăpezire, au improvizat unul. Dacă nu o făceau, localitatea lor ar fi fost izolată de restul lumii.

de Redactia Observator

la 23.01.2019 , 17:19

Câţiva săteni din judeţul Hunedoara demonstrează că poţi să te descurci şi fără ajutorul autorităţilor. Şi, pentru că nu au primit un utilaj de deszăpezire, au improvizat unul. Dacă nu o făceau, localitatea lor ar fi fost izolată de restul lumii. N-ar mai fi putut să meargă niciunde şi nici copiii nu ar mai fi ajuns la şcoală. În plus, când lucrează cu utilajul lor improvizat se şi distrează. 

Satul Luncşoara este aşezat tocmai în vârf de munte, în Apuseni. Aici, iarna loveşte cu putere, iar oamenii au tot timpul probleme. Nimeni nu vine să cureţe drumurile. Aşa că sunt nevoiţi să se descurce singuri. Au improvizat un utilaj de deszăpezire.

Ideea s-a născut din nevoie. Dacă nu ar fi inventat plugul de lemn, sătenii ar rămâne complet izolaţi. Tot nevoia i-a învăţat să-şi facă şi provizii din timp. Şi nu-i singura problemă. Copiii nu pot să ajungă la şcoală decât pe jos. Dar asta înseamnă să parcurgă câţiva kilometri prin zăpadă şi frig cumplit.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Până se va găsi o soluţie, localnicii vor fi nevoiţi să folosească, în continuare, plugul imporvizat. Munca nu-i chiar uşoară, dar cu puţin umor.experienţa devine chiar plăcută.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Pentru că nu au primit sprijinul autorităţilor, câţiva săteni din Hunedoara au improvizat un utilaj de deszăpezire