Antena Meniu Search
x

Scandal inainte de examenul de admitere de la Academia de Politie

Mai multi candidati au aflat cu numai cateva zile inainte de inscriere ca nu pot participa la concurs. Asta pentru ca au urmat cursurile unei alte facultati fara taxa

Vezi și

Reprezentantii Academiei de Politie au realizat ca exista de doi ani o lege care nu permite unui student sa termine doua facultati, pe locurile de la buget. Institutia are prevazute locuri cu taxa, doar pentru Facultatea de Arhivistica.

Au trecut printr-un examen psihologic si printr-unul medical. Au platit pentru investigatiile necesare in jur de 500 de lei. Totul pentru a-si indeplini visul, acela de a deveni politisti. Reprezentantii Academiei de Politie au schimbat insa regulile jocului cu mai putin de doua saptamani inainte de data inscrierii la examenul admitere.

"Dansii mi-au spus ca indiferent de faptul ca nu am absolvit niciun semestru la o facultate fara taxa nu ma pot inscrie la examenul de admitere in conditiile in care am sustinut testul psihologic si am facut fisa medicala", a declarat Bogdan Florea, candidat la Academia de Politie.Tanarul s-a inscris pentru a doua oara la Academie. Anul trecut a inceput o alta facultate pe care a intrerupt-o dupa numai trei saptamani. Tocmai ca sa se pregateasca temeinic pentru examen.

In aceeasi situatie este si Alexandra, studenta la ASE. "Intentionam sa inghet anul, sa stau un an acasa sa ma pregatesc intensiv pentru Academia de Politie. Intr-un fel drepturile noastre sunt ingradite de a urma inca o facultate".

Candidatii care se afla in aceasta situatie au cautat o rezolvare de la Ministerul Educatiei. "O singura data, un singur program de licenta pentru fiecare cetatean roman, aceasta este legea si pe acest lucru ne bazam", a explicat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Educatie.

Viitorii candidati discuta acum cu reprezentantii Academiei de Politie despre situatia creata. Institutia de invatamant scoate anul acesta la concurs 379 de locuri pentru buget.  Inscrierile incep pe 20 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Scandal inainte de examenul de admitere de la Academia de Politie