Antena Meniu Search
x

SCANDAL la o Biserică din Iaşi! Enoriaşi GONIŢI de preot cu o firmă de pază! MĂRTURIILE REVOLTĂTOARE ale credincioşilor despre duhovnic

Enoriaşii unei biserici din Iaşi au avut parte de un tratament mai puţin creştinesc, chiar din partea preotului din parohie! Duhovnicul Constantin Grigore e acuzat că a pus mai mulţi paznici să dea afară din biserică unii enoiaşi, dar şi că nu îi lasă pe credincioşi să se închine şi să lase pomelnice celuilalt preot al parohiei.

Enoriaşii unei biserici din Iaşi au avut parte de un tratament mai puţin creştinesc, chiar din partea preotului din parohie! Duhovnicul Constantin Grigore e acuzat că a pus mai mulţi paznici să dea afară din biserică unii enoiaşi, dar şi că nu îi lasă pe credincioşi să se închine şi să lase pomelnice celuilalt preot al parohiei.

Este vorba de preotul care slujeşte la Biserica "Ziua Crucii" din cartierul ieşean Nicolina. 

Femeile care aparţin de această parohie s-au mai plâns că preotul Grigore a alungat toţi ceilalţi alţi preoţi care au mai fost şi, pe lângă aceştia, au plecat şi credincioşii.

„Eu ştiu că preoţii când intră în altar se iartă unii pe alţii, se sărută, şi acelaşi model ni-l dau şi nouă. Ce să mai crezi aici? Părintele Grigore ne spune «Oameni buni, la mine vă spovediţi, la mine vă împărtăşiţi». Am 59 de ani şi nu am văzut aşa ceva în viaţa vieţii mele - îl face albie de porci pe părintele Zaharia. Până şi paznicii de la firma de pază pe care i-a angajat, care strânge colacii şi pomenile, îşi bat joc de acest preot Zaharia“, a declarat Doina Garacicun, una dintre enoriaşe.

Ea a spus că, din cauza părintelui, „numeri pe degete“ oamenii care mai calcă pragul bisericii unde slujeşte preotul Grigore, şi că acesta ar încerca să aducă un al doilea preot la „Ziua Crucii“, chiar pe fiul său, la rândul său preot.

Femeia, alături de o altă enoriaşă, Florentina Bunghez, acuză că părintele Grigore recurge la tot felul de tertipuri pentru a-l opri pe preotul Zaharia din a sluji acolo.

„De Crăciun pune oamenii lui de la pază să meargă şi să rupă hârtiile pe care le-a pus părintele Zaharia în care anunţa când vine în casele oamenilor, şi pune alte hârtii cu programul lui. E recalcitrant şi nervos, şi ne te­mem de el. Am fost într-o sâmbătă din Postul Mare să stau la rând, şi i-am spus că vreau să dau pomelnic părintelui Zaharia. A început să ţipe la mine, am ieşit şi am vorbit cu femeia de la lumânări, iar paznicii m-au auzit şi i-au spus, şi atunci a venit după mine: «Cucoa­nă, chem Poliţia»“, a mai spus fe­meia.

Mai mult, în sâmbăta dinaintea Săptămânii Mari, două enoriaşe au fost reclamate la Poliţie de către preot, spun ele, fiind şi amendate în biserică.

Situaţia de la „Ziua Crucii“ este una complicată şi din punct de vedere administrativ. În urmă cu cinci ani de zile a fost înfiinţată o parohie tot în zona Nicolina I, „Sfântul Ioan Evanghelistul“, la care a fost transferat părintele Zaharia de la Moşna, fiindcă, explică surse din Mitropolie, acesta ar fi vrut să vină la oraş. Fiind un preot cu cinci copii, acesta a solicitat să mai aibă un loc de muncă, şi de atunci suplineşte şi poziţia rămasă liberă la Spitalul de Boli Infecţioase, având practic două surse de venit. Cum însă nu există un teren pe care să fie ridicat un paraclis sau o biserică pentru Parohia „Sfântul Ioan Evanghelistul“, preotul a fost direcţionat de Eparhia Iaşilor să slujească alături de părintele Grigore, care a fost 20 de ani consilierul juridic al PF Da­niel, cât a fost mitropolit al Mol­dovei şi Bucovinei.

„Nu aş putea spune că vrea să mă dea chiar afară, dar sunt mici inadvertenţe. Este în regulă în linii mari, pentru că noi avem la rân­du-ne un statut de ordine interioară şi ne supunem acestuia. Eu nu sunt acolo titular, şi atunci sigur că părintele Grigore, fiind paroh, are mai multe atribuţiuni decât aş avea eu, şi de aceea din punctul de vedere al credincioşilor lucrurile par poate complet altfel. Nu cred că este o problemă care se poate rezolva în ziar. Am apelat la instanţele Mitropoliei“, ne-a declarat Gabriel Zaharia.

Contactat telefonic de către reporterii „Zia­rului de Iaşi“, preotul Grigore a negat orice acuzaţiile şi a spus că el tot ce face este să îşi facă datoria.

„Nu am niciun fel de probleme de această natură în biserică. În Biserica «Ziua Crucii» se respectă rânduielile bisericii. Am fost consilierul juridic al Mitropoliei şi am lucrat 20 de ani cu Preafericitul Daniel, şi nu am avut niciodată probleme. Dacă nu se respectau regulile, oamenii trebuiau să meargă la centrul parohial, iar mie nu mi-a spus nimic centrul“, a spus acesta.

Sursă: Ziarul de Iaşi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » SCANDAL la o Biserică din Iaşi! Enoriaşi GONIŢI de preot cu o firmă de pază! MĂRTURIILE REVOLTĂTOARE ale credincioşilor despre duhovnic