Antena Meniu Search
x

Scenariul eliberarii lui Gigi Becali

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, a comentat decizia pe care Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a luat-o, marti, in cazul Valiza si a prezentat modul in care clientul sau poate scapa de inchisoare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO)

Vezi și

Deocamdata, sunt trei ani! Trei ani in spatele unor gratii. Judecatorii au marcat pentru procurori in trei meciuri inchise pentru totdeauna. A fost mai intai lovitura cu suspendare. In februarie, anul acesta, Becali primea o condamnare de trei ani, pentru ca i-a sechestrat pe hotii care i-au furat limuzina. Au devenit insa cu executare, in urma cu doua saptamani, cand Instanta a inchis dosarul schimburilor de terenuri cu MAPN. Doi ani cu executare. S-a ales, insa, pedeapsa cea mai grea, cea cu un an in plus. Ieri, marea finala, din dosarul Valiza, i-a adus tot trei ani, o cifra fatidica.

"Daca ICCJ nu a aplicat spor, pe contopirea facuta pentru pedepsele in dosarul Valiza, e normal sa vorbim ca o alta instanta, inferioara, poate sa aplice spor?", a declarat Bogdan Vlad, avocatul lui Becali. Este vorba despre un spor de pedeapsa. Cand a primit condamnarea, in dosarul Valiza, Gigi Becali era deja detinut, deci, recidivist. Asa ca pedeapsa de ieri poate fi dusa in prelungirile perioadei de detentie, pe care Gigi deja o ispaseste. Cu cat mai exact, nu se stie, inca.

Legea prevede un spor de pedeapsa intre trei luni si cinci ani. In cazul sau, ar putea fi vorba de cateva luni in plus. Astazi, insa, Becali parca nu a vrut sa mai auda de nimic.

Pana sa discute, azi, cu clientul, la vorbitor, avocatii spuneau ca au pregatita si o cerere de intrerupere a pedepsei. Acum, mai vorbesc doar despre o plangere la CEDO. Gigi e si condamnat, cu banii luati si suparat!

Orice speranta ca cei 1,7 mil de euro sa poata fi recuperati, s-a naruit. Gigi Becali trebuie sa se obisnuiasca cu gandul ca banii sunt pierduti pentru totdeauna. 1,7 mil de euro inseamna enorm, chiar si pentru un milionar. Ca sa va faceti o idee, imaginati-va aceasta suma inseamna cam jumatate din valoarea palatului lui Becali din Pipera. Acolo, a fost liniste azi. Familia nu mai comenteaza deciziile instantei. Apropiatii, insa, ii transmit sfaturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Scenariul eliberarii lui Gigi Becali