Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curăţenia de Paşte se face şi în maşină. Vremea de primăvară târzie i-a făcut pe mulţi şoferi să îşi schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară

Încălzirea bruscă a vremii a determinat mulţi şoferi să oprească în acest weekend la vulcanizări, şi să treacă la cauciucurile de vară.

de Redactia Observator

la 31.03.2018 , 20:37

Înainte de Paşte, românii fac ordine şi în a doua casă - maşina! Încălzirea bruscă a vremii a determinat mulţi şoferi să oprească în acest weekend la vulcanizări, şi să treacă la cauciucurile de vară. Deşi meteorologii nu mai anunţă ninsori, îi sfătuiesc pe cei care vor să meargă la munte să mai aştepte câteva zile.

Bucuroşi că au scăpat de nămeţii din parcări şi de şoselele acoperite de bălţi îngheţate, şoferii şi-au urcat cauciucurile de vară în portbagaj şi s-au oprit la cea mai apropiată vulcanizare. În unele locuri, au aşteptat chiar şi o oră până să le vină rândul pe rampă. 

Deşi nu este obligatorie, schimbarea anvelopelor este indicată, pentru că temperatura ridicată afectează pneurile de iarnă.

Vezi și

Pentru şoferi, primăvara nu vine odată cu apariţia ghioceilor, ci atunci când vremea le permite să înlocuiască cauciucurile de iarnă. Deşi legea nu prevede o dată când acestea trebuie înlocuite, specialiştii recomandă şoferilor să renunţe la pneurile de iarnă când vremea se încălzeşte.

Lucru pe care îl confirmă şi meteorologii. În aproape toată ţara au fost astăzi temperaturi de peste 20 de grade celsius. 

Şi deşi vremea se va mai răci mâine şi în zilele următoare, termometrele nu vor înregistra sub 10 grade celsius. Totuşi, specialiştii îi sfătuiesc pe şoferii care şi-au plănuit vacanţa de Paşte în zona de munte să nu se grăbească să-şi schimbe cauciucurile, deoarece la altitudini există în continuare riscul producerii de gheaţă şi polei.

Deşi teoretic, primăvara a debutat odată cu luna martie, vremea inconstantă i-a împiedicat până acum pe conducătorii auto să renunţe la cauciucurile de iarnă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Curăţenia de Paşte se face şi în maşină. Vremea de primăvară târzie i-a făcut pe mulţi şoferi să îşi schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară