Antena Meniu Search
x

Şcolile rămân închise şi mâine în Maramureş, din cauza ninsorilor

În Maramureş, autorităţile au decis ca azi şi mâine, miercuri, mai multe şcoli să fie închise. În Capitală, pe şosele, după doar trei ore de ninsori, era deja un strat consistent de zăpadă.

Vezi și

În Maramureş, autorităţile au decis ca azi şi mâine, miercuri, mai multe şcoli să fie închise. În Capitală, pe şosele, după doar trei ore de ninsori, era deja un strat consistent de zăpadă. Şoferii spuneau că nu au văzut utilaje de deszăpezire nici măcar pe marile bulevarde. Pe trotuare, pietonii s-au descurcat cum au putut, prin vânt şi zăpada care trecea bine de glezne.

Traseul nu a fost mai uşor nici pentru pietoni. Prin nămeţii de pe trotuare, oamenii abia au răzbit. Nimic nu era curăţat.

Abia pe A3 şi A2, şoferii au suprins câteun utilaj de deszpăpezire. La intrare în Sibiu, însă, drumarii s-au pus pe curăţat.

O misiune extrem de dificilă s-a dovedit a fi însă în Maramureş. Primarul din Cavnic le-a cerut oamenilor să aibă răbdare, printr-o postare pe Facebook. Zăpada depăşea un metru pe străzile oraşului.

Tot în Maramureş, la Săbişa, din cauza gheţii, un tir a deparat şi a blocat un drum naţional. În Baia-Mare, mai mulţi copaci s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii.

Vremea rea a dat peste cap şi circulaţia feroviară. Două trenuri care circulau pe ruta Baia Mare-Satu Mare au fost anulate, pentru ca liniile de cale ferată să fie deszăpezite.

În Dâmboviţa, drumul de acces spre Peştera-Padina a fost închis din cauza unei avalanşe. Din primele informaţii, din fericire, nu au rămas turişti blocaţi. Zăpada însă a suprins un utilaj de deszăpezire. Şoferul a reuşit să iasă la timp.

Şi în Prahova, la limita cu judeţul Braşov, şoseaua a fost blocată după ce un brad s-a prăbuşit pe ambele sensuri de deplasare.

Viscoleşte puternic şi în Covasna. Dar şi în judeţul Braşov. La intrarea în Predeal, vântul a avut şi 140 de kilometri pe oră.

Drumul Naţional care leagă staţiunea Praid de municipiul Gheorgheni din judeţul Harghita a fost închis complet, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe şosea, sub greutatea zăpezii şi forţa vântului.

Probleme sunt şi la Rânca, unde codul galben de viscol puternic şi ninsori i-a ţinut permanent în stradă pe drumari.

În depozitul drumarilor de la Tihuţa, resursele de material antiderapant sunt pe terminate.

Pe drumul naţional care leagă Transilvania de nordul Moldovei, s-a împrăştiat sare doar în curbe şi pe porţiunile de urcare, pentru a nu se crea blocaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Şcolile rămân închise şi mâine în Maramureş, din cauza ninsorilor