Antena Meniu Search
x

Școlile private, primele în clasamentul elevilor din Capitală

După rezultatele de la examenele naţionale, şcolile private sunt primele în clasamentul din Capitală. Elevi excelenţi, cursuri practice şi profesori dedicaţi.

Vezi și

După rezultatele de la examenele naţionale, şcolile private sunt primele în clasamentul din Capitală. Elevi excelenţi, cursuri practice şi profesori dedicaţi. Toate astea reprezintă cheia succesului, spun directorii liceelor. Şi elevii care studiază la privat spun că merită sacrificiul părinţilor.

Teodora învaţă în sistem privat din clasa a cincea. Când stă de vorbă cu foştii colegi, de la şcolile de stat, ştie că părinţii ei au făcut cea mai bună alegere pentru ea.

Ea tocmai s-a întors de la olimpiada internaţională multidisciplinară din Siberia cu medalia de bronz. A reuşit datorită lecţiilor practice pe care le face la chimie. Vrea să se înscrie la liceu tot în sistemul privat, pentru că aici îşi poate dezvolta pasiunile. 

Diana Dan, elevă: "Profesorii explica altfel, se vede interesul, avem si afterschool-ul, unde ne facem temele şi întrebăm profesorul dacă nu am înţeles ceva la clasă."

Altfel spus, o şcoală pentru viaţă. Costurile sunt însă pe măsură, spun părinţii: între 5 mii şi 8 mii de euro pe an, cu masa inclusă la cantina şcolii şi cu ateliere de creaţie şi sport. 

Programa trebuie să respecte curricula naţională, aprobată de Ministerul Educaţiei. Şcolile private nu se pot abate de la pregătirea copiilor pentru examenele naţionale. 

Anul acesta, în Bucureşti, primele în top după rezultatele la Bacalaureat sunt patru licee private, cu o rată de promovare de 100%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Școlile private, primele în clasamentul elevilor din Capitală