Antena Meniu Search
x

Tânăr cu 15% capacitate pulmonară, scrisoare emoționantă către Ministerul Sănătății: "Cerem prea mult când cerem o șansă la viață?"

Un tânăr din Vrancea, cu 15% capacitate pulmonară și care așteaptă un transplant de plămâni, a publicat pe Facebook o scrisoare deschisă către Ministerul Sănătății. "De ce nu ne ajutați și pe noi, cei în nevoie de transplant pulmonar? Anul acesta s-a preferat să trimitem plămâni în afară", susține Ionuț Anghel.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.07.2020, 21:31

Tânăr cu 15% capacitate pulmonară, scrisoare emoționantă către Ministerul Sănătății
Ionuț Anghel, scrisoare deschisă către oficialii din Ministerul Sănătății - Facebook
  • "De ce nu ne spuneți și nouă clar că nu se mai face la noi și gata?", se întreabă tânărul
  • Ionuț Anghel cere răspunsuri pentru pacienții care așteaptă un transplant pulmonar

Tânărul cere explicații de la oficialii din Sănătate pentru persoanele care sunt pe lista de așteptare și pentru care un transplant poate face diferența dintre viață și moarte.

"Eu mai am 15% capacitate pulmonară și nu cer minuni de la dumneavoastră, cer doar să dați dovadă că sunteți oameni și încă mai există omenie!", a scris Ionuț pe Facebook.

Redăm integral scrisoarea deschisă catre Ministerul Sănătăţii din România:

Intelegem ca ultima perioada a fost acaparata de Pandemia Covid-19 si ca toate fortele au fost tintite spre a limita numarul deceselor ca urma a infectarii cu acest virus insa ce planuiti sa faceti si cu restul bolnavilor ce au nevoie de fel de fel de tratamente sau, in cazul meu, de transplant pulmonar!

Astfel as dori sa multumesc autorităților care se gândesc și (n-)au o grijă nemărginită să ne ajute pe cei în așteptare de pe lista de transplant pulmonar, cel puțin!

Tare sunt curios de ce e totul atât de secret și de ce nu se dovedește că acești plămâni pe care-i tot trimitem în afară, nu sunt compatibili cu cei de pe lista de așteptare de aici!

De ce nu exista transparenta?!!!

Totul ok daca pleaca in afara organele pentru a semna acordul cu Eurotransplantul. Ar fi nemaipomenit dar...nimic! Numai vorbe si promisiuni desarte am primit! Ba ca se semneaza cu Ungaria, ba ca se semneaza cu Franta ... si noi stam si ne prapadim unul dupa altul! Da, in ultima perioada au murit 3 persoane ce se aflau pe lista de transplant pulmonar si nu au murit de Coronavirus!

Nu ne primesc nicaieri in afara tarii la transplant. Chiar zilele trecute am sunat la AKH si am intrebat si mi s-a raspuns ca nu suntem primiti deoarece se face transplant pulmonar in Romania!

Pe noi ne-ați pus pe o listă de transplant ce se face într-un spital ce nu poate face un transplant pulmonar decât la cel puțin la o lună-două distanță unul față de altul, chiar dacă între timp apar și alți plămâni, și recuperare într-o rezerva de o persoană de la Spitalul Colentina, alt impediment pentru că dacă pacientul se recuperează greu, iar nu se mai face niciun transplant! Ca sa fie si mai extraordinar, Spitalul Colentina a devenit spital Covid-19 si ne-ati semnat astfel sentinta la moarte!

In perioada aceasta pandemica, la AKH Viena s-a facut un transplant pulmonar (printre altele realizate) chiar unei persoane ce era bolnava de Covid-19! Ghiciti ce? Traiesti si mai are putin pana va fi externata. S-a recuperat neasteptat de repede!

De ce nu ne ajutați și pe noi, cei în nevoie de transplant pulmonar? Anul acesta s-a preferat să trimitem plămâni în afară.

De ce nu ne spuneti si noua clar ca nu se mai face la noi si gata? Sa stim una si buna! De ce nu ni se spune ca daca nu vine dl dr. Tudorache din Germania sa participe la transplant, nu se face nimic? De ce nu iese nimeni din programul de transplant pulmonar sa spuna ce se intampla?! De ce atata secretomanie? Chiar e nevoie sa iesim cu concentratoarele de O2 in strada sa protestam? Majoritatea atarnam de un concentrator de oxigen si respiram aer imprumutat! Da ... pentru ca noi platim acest aer precum si tratamentele pe care le facem!

Eu mai am 15% capacitate pulmonara si nu cer minuni de la dumneavoastra, cer doar sa dati dovada ca sunteti oameni si inca mai exista omenie!

Cerem prea mult cand cerem o sansa la viață?

#vreausapotrespira

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Tânăr cu 15% capacitate pulmonară, scrisoare emoționantă către Ministerul Sănătății: "Cerem prea mult când cerem o șansă la viață?"