Antena Meniu Search
x

Scufundările ar putea deveni noua atracţie, la Marea Neagră!

Pasionaţii de scufundări vor putea face scuba diving şi în marea noastră

Vezi și

Pasionaţii de scufundări vor putea face scuba diving şi în marea noastră. Avioane, nave militare ori civile şi chiar submarine folosite în război, care zac pe fundul Mării Negre, se vor transforma în puncte de atracţie. Specialiştii au realizat deja o hartă şi mai multe rute pentru amatorii de aventuri subacvatice.

Marea Neagră ascunde o lume fascinantă, care aşteaptă să fie explorată de turişti. Din cele 40 de epave, multe se află la maximum 20 de metri adâncime. 

Plecările în aventurile subacvatice se vor face din portul Tomis, către patru ţinte: epava navei Arkadia, submarinul Știuka, din dreptul Capului Midia, distrugătorul Moskva şi un trader scufundat în apropiere. 

Pentru a explora atracţiile din apele mării, e nevoie de un echipament special şi de un certificat de scufundare la mică adâncime. Turiştii nu se pot aventura mai mult de 30 de metri în adâncuri.  

Mircea Popa, proprietar firmă de scufundări: "În ultimii ani, numărul celor care fac scufundări de agrement a crescut semnificativ, iar aceste epave sunt extrem de interresante. Sunt epave din al doilea război mondial, submarine ruseşti, un distrugător rusesc, plus altele chiar mai vechi, unele de la sfârşitul secolului al 19-lea."

Rutele subacvatice vor cuprinde şi zone din Marea Neagră aflate pe teritoriul Bulgariei. Pentru o astfel de aventură, fiecare turist va plăti până la 200 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Scufundările ar putea deveni noua atracţie, la Marea Neagră!