Antena Meniu Search
x

Festival inedit de sculptură fină cu drujba în Vâlcea

Când ai mâna fină poţi face artă şi cu drujba. Sau cel puţin aşa cred 12 artişti care de ani buni se adună la Vâlcea pentru un festival inedit de scupltură.

de Redactia Observator

la 26.07.2020, 12:21

Vezi și
  • Cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional al Sculptorilor cu Drujba a reunit 12 artişti.
  • Curioşii sunt aşteptaţi până pe 30 iulie în Vaideeni.

Oricine poate veni să vadă cum transformă buştenii în opere de artă. Sunt recomandate însă dopuri de urechi şi ochelari care să protejeze ochii de aşchii.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional al Sculptorilor cu Drujba a reunit 12 artişti. S-au adunat în Vaideeni, Vâlcea, unde şi-au pregătit terenul pentru o săptămână de muncă.

Adrian Bondoc, iniţiator eveniment: Găsesc de toate, de la artă, de la putere, până la relaxare, mâncare bună, câteva activități pe care am reușit să le facem adițional de pensiune, parc de aventuri, salină.

Vuietul drujbelor a marcat startul festivalului, iar entuziasmul sculptorilor s-a resimţit din plin. 

Băluță Achim Daniel, primar Vaideeni: În fiecare an vin şi ne reîntâlnim cu bucurie an de an şi ne bucurăm de ceea ce reuşesc să dea viaţă din lemne la care poate nici nu ne-am uita.

Alături de artişti au venit şi producătorii locali, care şi-au întâmpinat vizitatorii cu preparate tradiţionale.

Nu numai gustările au fost puse la vânzare. Pentru iubitorii portului tradiţional românesc, săculeţul devenit deja simbol naţional i-a impresionat pe curioşi.

Curioşii sunt aşteptaţi până pe 30 iulie în Vaideeni, pentru a admira sculpturile în lemn, dar şi pentru a se relaxa într-un loc ferit de agitaţia oraşului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Festival inedit de sculptură fină cu drujba în Vâlcea