Antena Meniu Search
x

Taxa auto revine, sub o altă formă şi denumire!

Ni se mai pregăteşte o taxă! Timbrul de mediu ar putea reveni, sub o nouă formă.

Vezi și

Ni se mai pregăteşte o taxă! Timbrul de mediu ar putea reveni, sub o nouă formă. Reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu, dar şi cei ai Ministerului Finanţelor au confirmat informaţia, însă nu s-au gândit încă la o formulă finală. Una dintre variante ar fi introducerea unei taxe mai mari de înmatriculare, urmată de un impozit anual pe care îl vor plăti cei cu maşini rulate. Pentru că, spun oficialii, România a redevenit cimitirul cu rable al Europei.

Potrivit datelor venite de la Direcţia pentru Înmatriculări, aproape 300.000 de maşini înscrise în România sunt mai vechi de 10 ani. "Important este, pentru fiecare dintre noi, să trăim într-un mediu sănătos şi într-un mediu curat. La ora actuală nu am soluţia finală. De aceea nu pot să mă exprim să spun ce voi pune în locul acelui timbru de mediu.", spune ministrul mediului.

Se vorbeşte însă nu despre una, ci despre două taxe separate. În primele opt luni ale acestui an au fost înmatriculate aproape 338.000 de maşini second hand, cu 75% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru maşinile Euro 2 şi Euro 3, creşterea a fost de peste 100%.

Cele mai multe maşini second hand sunt aduse în România din Germania, Franţa, Belgia şi Olanda. Ţări care alocă investiţii uriaşe pentru a reduce nivelul poluării şi care fac demersuri pentru a interzice maşinile diesel. 

Unele voci susţin că aceată taxă ar putea fi introdusă chiar şi până la finele acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Taxa auto revine, sub o altă formă şi denumire!