Antena Meniu Search
x

Secretele comunismului! Metroul personal şi ascuns al lui Ceauşescu

Vestea că Armata construia familiei Ceauşescu o reţea subterană secretă făcea, la începutul anilor '80, mare vâlvă! Din păcate, nici până astăzi nu se ştie veridicitatea acestui lucru, având în vedere ca SRI refuză accesul în subteranul Casei Poporului

Mituri urbane în perioada comunistă au fost multe, însă acela care încă ridică multe semne de întrebare este cel legat de reţeaua de metrou care pornea de la Casa Poporului şi care ajungea până la Aeroport. Nicolae Ceauşescu ar fi ordonat să i se construiască, imediat după ‘80, o linie de metrou specială, ascunsă de ochii lumii, pe care să poată circula în cazuri extreme.

Oficialii Metrorex admit existenţa unui tunel între Casa Poporului şi Izvor, dar spun că scopul acelei construcţii subterane este altul. "Este un tunel de apărare, nu a existat niciodată un metrou prezidenţial care să circule pe ruta aceasta", susţine directorul companiei, Gheorghe Udrişte, conform Historia.ro.

Există, însă, martori care spun răspicat că reţeaua este reală şi avea traseu subteran de la Comitetul Central de-atunci, în care acum funcţionează Ministerul de Interne, şi se bifurcă către magazinul Muzica, Palatul Regal şi Biserica Kretzulescu.

"La vremea aceea nu se putea discuta nimic despre asta. Chiar dacă trăgeai ceva cu urechea pe la ingineri, informaţiile trebuiau să iasă repede prin cealalată ureche, altfel riscai să ajungi rău! Am auzit că s-au început lucrările unei linii de metrou dinspre Casa Poporului către Otopeni, ca de acolo să poată fugi Ceauşescu la nevoie, cu avionul. În prima fază lucrările s-au început spre staţia Izvor, cea mai apropiată cale de rulare", ne-a mărturisit Gheorghe A., unul dintre foştii angajaţi ai Întreprinderii Metroul Bucureşti de la acea vreme.

Motivul pentru care Nicolae Ceauşescu ar fi cerut săparea acestor tunele se leagă de obsesia faţă de o posibilă revoltă, numai aşa acesta şi familia lui putând scăpa din ţară.

În 2005, teoria pare să fie susţinută de un eveniment bizar! În staţia de metrou Izvor, s-a descoperit existenţa unui tunel care se afla în întreţinerea MApN, însă reprezentanţii Ministerului Apărării au evitat să vorbească despre asta!

Dacă e doar un mit urban sau pur adevăr ne va spune timpul...

Citeşte şi: 28 martie 1974, ziua când Ceauşescu devenea primul preşedinte al României

Nicolae Ceauşescu ţinea mult la sănătatea sa! Ba chiar şi la... frumuseţe

La asta nu v-aţi fi aşteptat! Nicolae Ceauşescu, poet "de meserie"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Secretele comunismului! Metroul personal şi ascuns al lui Ceauşescu