Antena Meniu Search
x

Guvernul şi Parlamentul, în şedinţe pe BUGET! Executivul se reuneşte în această seară. Parlamentul, mâine dimineaţă

Primul-ministru Sorin Grindeanu a convocat miniştrii în şedinţă de Guvern, începând cu ora 19.45, în vederea adoptării bugetului pe anul 2017. Proiect va fi trimis Parlamentului pentru declanşarea procedurii parlamentare de adoptare.

UPDATE 19:30 Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, marţi, că a convenit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ca şedinţa Birourilor permanente reunite pentru aprobarea calendarului adoptării bugetului pe 2017 să aibă loc miercuri, la ora 9:00, potrivit Agerpres.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a convocat miniştrii în şedinţă de Guvern, începând cu ora 19.45, în vederea adoptării bugetului pe anul 2017. Proiect va fi trimis imediat Parlamentului pentru declanşarea procedurii parlamentare de adoptare. Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc în acest scop la ora 21.

Şedinţa Executivului începe la ora 19.45 şi va fi urmată de declaraţii de presă ale ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, legate de bugetul de stat pe 2017 şi bugetul asigurărilor sociale de stat. 

Este de aşteptat ca şedinţa să dureze destul de puţin întrucât proiectul trebuie să ajungă la Parlament până la ora 21, când se întruneşte conducerea celor două Camere pentru a repartiza proiectul de buget comisiilor şi să stabilească graficul adoptării sale în Legislativ.

Pe acelaşi subiect

În afară de proiectul bugetului de stat şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern mai figurează un proiect de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2017 şi Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2017-2019.

Proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu figurează pe ordinea de zi.

Deşi duminică premierul Sorin Grindeanu a anunţat că şedinţa de Guvern pentru buget va fi convocată imediat după încheierea şedinţei CSAT de marţi în care au fost avizate bugetele instituţiilor din domeniul apărării, securităţii naţionale şi ordinii publice, anunţul Executivului a întârziat mai multe ore, în condiţiile în care şedinţa CSAT s-a încheiat în jurul orei 14.

Sursa: News.ro , Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Guvernul şi Parlamentul, în şedinţe pe BUGET! Executivul se reuneşte în această seară. Parlamentul, mâine dimineaţă