Palatul Parlamentului ar putea deveni noua "casă" a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Publicat: 28.11.2016, 16:20.
Actualizat: 28.11.2016, 16:14

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) ar putea să-şi mute sediul în clădirea Palatului Parlamentului, după ce ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, o scrisoare în acest sens.

Palatul Parlamentului

FOTO: Hepta

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) ar putea să-şi mute sediul în clădirea Palatului Parlamentului, după ce ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor o scrisoare în acest sens.

Astfel, ministrul de Interne a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, o scrisoare în care cere sprijinul forului în demersurile MAI de a muta sediul IGSU în Palatul Parlamentului pe timpul lucrărilor de consolidare care vor începe în 2017 în imobilul unde activează în acest moment Inspectoratul, imobil cu risc seismic.

Dragoş Tudorache avertizează că MAI are un deficit de spaţii necesare funcţionării instituţiilor şi structurilor din subordine, în special în ceea ce priveşte IGSU, care funcţionează în acest moment într-o clădire încadrată la clasa a II-a de risc seismic, iar imobilul va intra într-un amplu proces de consolidare în anul 2017.

Tudorache scrie şi că în acest moment mai multe instituţii relevante în sistemul de urgenţă funcţionează în sedii diferite sau în imobile improprii, ceea ce creează "riscul neasigurării continuităţii măsurilor pentru creşterea rezilienţei autorităţilor".

Ministrul afirmă că a fost identificat un imobil, de aproape 8.000 de metri pătraţi, parte a clădirii Palatului Parlamentului şi aflat în gestiunea Camerei Deputaţilor, în care poate funcţiona IGSU în perioada următoare.

Citește și
Social • pe 26.09.2019 la 11:15
Exercițiu de amploare al IGSU: incendiu uriaș de vegetație în Hunedoara
recomandari pe a1.ro
Băiețelul din poză e azi un artist extrem de cunoscut în România
Eveniment • pe 05.04.2019 la 01:29
Salvatorul român care a mers în urma morţii la cele mai crâncene catastrofe din lume

Top știri

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia
1
Extern • pe 14.01 la 08:15

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia

O femeie din Rusia a renunţat la relaţia cu soţul, pentru a începe una nouă cu fiul vitreg. Cei doi urmează chiar să devină părinţi cât de curând. Fostul soţ condamnă comportamentul acesteia, spunând că nu o va putea ierta vreodată pentru ce a făcut. Ea a recunoscut că a recurs la mai multe operaţii estetice pentru a fi considerată mai atractivă.

PARTENERI
Horoscop duminică, 17 ianuarie: Leii fac schimbări în locuință
pe spynews.ro
"De asta îi spun 'soarele meu'!". El este bărbatul care a făcut-o pe Anamaria Prodan să fie în extaz: "Ne iubim la nebunie"
pe antenasport.ro
"Să fiu goală este una dintre activitățile mele preferate!" Afirmaţie uluitoare a unei românce căsătorite cu un star plin de bani
pe antenasport.ro
Cine este bărbatul care a lovit cu maşina un cărucior în care se afla în bebeluş, pe o stradă din Bucureşti. Interlopul a fost reţinut
pe antenasport.ro
Cum arată Jade, la 44 de ani
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
17:05 Comunicat dur | SUA acuză China că ascunde adevărul cu privire la COVID-19. Se cere accesul în interiorul laboratoarelor din Wuhan 17:00 Noi detalii despre cumplitul accident din Dâmboviţa,în care un copil şi mama sa au zburat pe geam 16:39 O fetiță de 8 ani continuă să-i trimită mesaje bunicului ei, răpus de Covid-19 într-un spital din Marea Britanie 16:24 Stațiunile de la munte, pline de turiști 15:54 Seară italiană într-un castel baroc, vechi de sute de ani 15:50 Urmărit naţional, ridicat de mascaţi în timpul unui Live pe Facebook. Alin Spaniolu era căutat pentru furt 15:47 Medicul Adrian Streinu-Cercel: ”Masca rămâne obligatorie până în 2023” 15:39 Aproape 90.000 de doze de vaccin ajung luni în România. Distribuția serului pe județe 15:26 Prima persoană vaccinată anti-Covid în România a primit rapelul. Mihaela Anghel: „Comentariile m-au afectat inițial” 15:19 Personalul medical, la a doua doză de vaccin anti-covid. Prima pe listă a fost asistenta Mihaela Anghel
CITEȘTE PE A1.ro
Îți amintești de Giuliano Stroe, zis și „micul Hercule”? Ce au aflat fanii
A1.RO
Cum arată mama cântăreței Adda, la 50 de ani! Fanii au fost uluiți: „Serios?”
A1.RO