Antena Meniu Search
x

Seif furat în 38 de secunde, hoți prinși în 38 de ore în Caransebeș

Specializați în spargeri de magazine în Italia și Germania, li s-a înfundat la Caransebeș! Este vorba despre doi bărbaţi care au furat un seif plin cu bani dintr-o casă de schimb valutar în doar 38 de secunde.

de Redactia Observator

la 01.05.2020, 11:25

Vezi și
  • Indivizii au fost scoşi din dube şi duşi la audieri.
  • Au fost prinşi de poliţişti în trafic.

38 de ore mai târziu, însă, poliţiştii au găsit prada îngropată în borcane cu capac, în curtea unuia dintre ei. Ambii bărbaţi au fost reţinuţi.

Indivizii au fost scoşi rând pe rând din dube şi duşi la audieri. Au fost prinşi de poliţişti în trafic. Se aflau chiar în maşina cu care au furat seiful. O parte din banii furaţi, lei și euro, a fost găsită în maşină.

Cei doi bărbaţi sunt bănuiţi că, în noaptea de 28 spre 29 aprilie, au pătruns, prin forţarea unei uşi, în incinta unui centru comercial din Caransebeş. Apoi, în punctul de lucru a unei case de schimb valutar, amplasată în aceeaşi locaţie, de unde au sustras un seif metalic conţinând o sumă de bani.

38 de secunde a durat toată "operaţiunea". Se pare că bărbaţii au forțat intrarea prin spatele magazinului și au încărcat "prada" în autoturism. Au împărţit prada când au ajuns la casa unuia dintre ei, în localitatea Zăvoi, la vreo 20 de kilometri de locul spargerii.

Cea mai mare parte din sumă a fost îngropată, în speranţa că va fi greu de găsit. Din păcate pentru ei, n-a fost aşa. Ancheatorii au dus acolo un utilaj cu care au săpat toată curtea şi grădina.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare au fost găsite alte sume de bani ascunse în borcane de sticlă îngropate în pământ, în grădina locuinţei, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost sustraşi din seiful casei de schimb valutar.

După spargere, cei doi tineri, unul de 31 de ani şi celălalt de 32, au fost permanent supravegheaţi de anchetatori. Procurorii au fost puși pe gânduri de cazierele internaționale ale celor doi. Cel din Zăvoi are mai multe condamnări pentru fapte similare în Italia. Iar partenerul său, din Arad, are un cazier la fel de bogat în Germania.

Anchetatorii au reușit să recupereze aproximativ 16.000 de lei din prejudiciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Seif furat în 38 de secunde, hoți prinși în 38 de ore în Caransebeș