Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Seringi și fiole cu sânge pe stradă

O bombă biologică a stat ore în şir, pe trotuar, fix în centrul Capitalei. Alertate de reporterul Observator, autorităţile au ezitat să intervină pentru că habar n-aveau cum

de Redactia Observator

la 03.11.2014 , 19:45

O bombă biologică a stat ore în şir, pe trotuar, fix în centrul Capitalei. Alertate de reporterul Observator, autorităţile au ezitat să intervină pentru că habar n-aveau cum

Ace folosite, fiole pline cu sânge şi alte deşeuri medicale, aruncate în stradă, la întâmplare, au semănat ieri frica în centrul Capitalei. "Bomba" biologică a stat pe marginea drumului ore bune. Locatarii din zonă nu ştiau ce să facă. Nici autorităţile. Reporterul Observator a sunat la 112.

Pentru că prezintă risc ridicat de contaminare, deşeurile medicale au regim special şi sunt distruse în centre ecologice autorizate. Reporterul Observator a insistat. A mai sunat o dată la Serviciul Unic de Urgenţă.

Vezi și

După două ore de linişte, un echipaj al Poliţiei locale a împrejmuit zona, în aşteptarea personalului specializat. Toate autorităţile au fost anunţate. Doar Garda de Mediu, care trebuia să constate neregulile şi să ia măsurile necesare, n-a fost de găsit. Nici Poliţia nu a reuşit să dea de cineva la telefon. Garda de Mediu îşi recunoaşte vina.

Într-un final, a fost trimis un echipaj de decontaminare al Pompierilor, să elibereze zona. La Garda de mediu a început ancheta internă, să afle cine e de vină pentru lipsa de reacţie. Iar poliţia caută vinovatul. Cei care vor fi găsiţi responsabili pentru abandonul deşeurilor medicale riscă dosar penal.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Seringi și fiole cu sânge pe stradă