Antena Meniu Search
x

Setea de adrenalina era sa o coste viata, dupa ce s-a aventurat cu prietenii in masivul Bucegi

Setea de adrenalina era s-o coste viata pe o tanara de 28 de ani. Impreuna cu cativa prieteni a mers in masivul Bucegi, sa faca escaladari.

Vezi și

Totul a mers bine, insa la intoarcere a alunecat pe o bucata de gheata si si-a rupt piciorul. Salvamontisti din Busteni au avut o misiune extrem de dificila, ca s-o aduca pe femeie la spitalul din oras.

Tanara de 28 de ani din Bucuresti este o alpinista experimentata. Cu toate acestea, la coborarea de pe traseu, a alunecat pe o portiune de gheata, a cazut si si-a fracturat un picior.

In fiecare iarna, salvamontistii isi racesc gura de pomana. Ii avertizeaza pe turisti ca traseele montane nu sunt o joaca, insa nimeni nu ia in seama sfaturile si se ajunge la tragedii.

“Pe toata perioada iernii tot abruptul prahovean este declarat foarte periculos. Ne minunam cum de n-am avut in iarna asta mai multe accidente, la cati turisti au urcat pe munte.”, spune Claudiu Vasilescu, salvamontist. De aceeasi parere este si seful serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc: “acesti turisti au dat dovada de inconstienta, nu numai ca au ales un traseu extrem de dificil, a fost ales peste puterile lor, au plecat de dimineata, au fost epuizati, au incercat sa coboare pe un traseu foarte foarte greu la o ora tarzie”.

Un drum de opt ore, dus-intors. Atat au parcurs azi-noapte salvatorii, ca sa ajunga la tanara si s-o aduca in siguranta pana la ambulanta. Tanara a fost dusa la Spitalul din Azuga, unde a primit ingrijiri, iar acum este in afara oricarui pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Setea de adrenalina era sa o coste viata, dupa ce s-a aventurat cu prietenii in masivul Bucegi