Antena Meniu Search
x

Bogate în minerale şi sărace în calorii. A început sezonul vinetelor

Este sezonul vinetelor! Gustarea preferată a verii şi una dintre cele mai apreciate conserve pentru iarnă. Coapte pe grătar, în salate sau în tocăniţe, vinetele sunt bogate în minerale şi sărace în calorii. Pot fi folosite chiar în diete, dar pentru asta nu ar trebui să folosim maioneză sau ulei în exces

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 21:28

Vezi și

Este sezonul vinetelor! Gustarea preferată a verii şi una dintre cele mai apreciate conserve pentru iarnă. Coapte pe grătar, în salate sau în tocăniţe, vinetele sunt bogate în minerale şi sărace în calorii. Pot fi folosite chiar în diete, dar pentru asta nu ar trebui să folosim maioneză sau ulei în exces. Altfel, salata se va transforma într-o bombă calorică.

Într-una dintre cele mai mari pieţe din Bucureşti, vinetele costă între 2.5 lei şi 3,5 lei kilogramul.

Clienţii au secretele lor, când vine vorba despre cum aleg cele mai bune vinete. Vânzătorii le recomandă pe cele care au coada verde şi sunt moi la atingere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În restaurante, salata de vinete este printre cele mai comandate preparate. O sută de grame din această legumă are doar 25 de calorii. Iar o porţie, 80 de calorii. Doar cu ceapă şi puţin ulei, salata de vinete poate fi înclusă şi în dieta de vară. Pentru cei care nu au grija kilogramelor, bucătarii adaugă şi alte ingrediente.

Nutriţioniştii ne avertizează că salata de vinete se poate transforma într-o bombă calorică dacă folosim în exces ulei sau maioneză. Şi vin cu sfaturi despre o mâncare sănătoasă.

Potrivit cifrelor Eurostat, România este al treilea cel mai mare producător de vinete din Uniunea Europeană, după Italia şi Spania. Obţinem anual 86.000 de tone de pe 9.000 de hectare şi, astfel, reuşim să acoperim 10 la sută din producţia la nivel european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bogate în minerale şi sărace în calorii. A început sezonul vinetelor