Antena Meniu Search
x

Sezonul magiunurilor de prune şi al dulceţurilor de toamnă

Gospodinele invadează pieţele în căutarea celor mai dulci fructe, iar în bucătării se pregătesc cămările pentru iarnă. Chiar dacă anul acesta, în satele din Odorheiu Secuiesc, livezile au fost sărace, imaginaţia bucătăreselor a rămas roditoare.

Vezi și

Gospodinele invadează pieţele în căutarea celor mai dulci fructe, iar în bucătării se pregătesc cămările pentru iarnă. Chiar dacă anul acesta, în satele din Odorheiu Secuiesc, livezile au fost sărace, imaginaţia bucătăreselor a rămas roditoare. 

Un deliciu, spun încrezătoare bucătăresele. Au în spate ani de astfel de experimente îndrăzneţe. Ştiu să scoată şi din piatră seacă delicii dulci.

Cu atâtea sortimente, fiecare vizitator s-a înarmat cu câte o linguriţă pentru degustări. Pe drumul lung la zecile de standuri, s-au mai întărit cu o plăcintă cu soc sau o clătită fierbinte.

O minunăţie şi la gust, şi la preţ. 10 lei pentru un un borcan mic şi 30 de lei pentru cel mare. Iar locul lui e rezervat deja în cămară, pentru la iarnă. Printre murături şi compoturi, desertul vine la urmă. Ca la orice masă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sezonul magiunurilor de prune şi al dulceţurilor de toamnă