Antena Meniu Search
x

Sfânta înghesuială de Bobotează

Boboteaza a rămas o sărbătoare creştină mai mult în cărţile sfinte. Miile de credincioşi care au mers la slujbă au preferat să-şi înnece pioşenia în bidoanele cu apă sfinţită

Vezi și

Boboteaza a rămas o sărbătoare creştină mai mult în cărţile sfinte. Miile de credincioşi care au mers la slujbă au preferat să-şi înnece pioşenia în bidoanele cu apă sfinţită

Pe Dealul Patriarhiei din Bucureşti, enoriaşii au luat zeci de sticle de aghiasmă. La Constanţa, jandarmii nu au reuşit să le facă faţă celor care se îmbulzeau să pună mâna pe una din cele 13 mii de sticle pregătite de arhiepiscopie. Iar în capitala Moldovei, butoaiele cu apă sfinţită au fost şi ele motiv de scandal.

Cele sfinte au fost călcate în picioare de aproape 10 de mii de credincioşi care au dat năvală pe faleză pentru o sticlă cu apă sfinţită. De fapt, nu doar una. Ca printr-o minune, aghiazma dispărea rapid din lăzile pline ochi cu sticle. Chiar dacă Arhiepiscopia Tomislului a pregătit pentru credincioşii din Constanţa 130.000 de pet-uri cu apă sfinţită, acestea s-au epuizat în doar câteva minute.

Şi la Iaşi, unii au venit la apa sfântă să-şi spele păcatele. La propriu. După ce s-au spălat de păcate, credincioşii au dat năvală până la butoaiele cu aghiasmă. Să-şi spele păcatele şi acasă. Nici în Dâmboviţa apa sfântă n-a fost destulă pentru câte păcate au credincioşii.

La robinete a curs apa sfinţită şi pe Dealul Patriarhiei din Capitală. Nici nu se puteau umple altfel bidoanele imense în care credincioşii au venit să ia aghiazmă.

A fost sărbătoare şi la Straja, în Hunedoara, unde apa a fost adusă de salvamonitişti pe schiuri de la izvoarele aflate în munte la peste 1700 de metri. Aici, nu s-a bătut nimeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sfânta înghesuială de Bobotează