Antena Meniu Search
x

Sfânta Maria, sărbătorită de turişti în Delta Dunării

Ziua de Sfânta Maria a fost petrecută de turişti şi în Delta Dunării. Comuna Murighol, din judeţul Tulcea, a fost destinaţia aleasă de turiştii din întreaga ţară.

de Raluca Butan

la 16.08.2020, 11:58

Vezi și
  • Turiştii au umplut pensiunile din Delta Dunării, de Sfânta Maria.
  • Aglomeraţia s-a văzut încă de la debarcaderul comunei Murighiol.

Explorarea Deltei, cunoaşterea faunei, dar mai ales borşul pescăresc, preparat la ceaun, au fost principalele motive pentru care românii au ales Delta Dunării.

Chiar dacă Delta Dunării este bogată în numeroase specii de peşti, nu toate păsările îi vânează. Lişiţa, de expemplu, se scufundă după melci.

Dacă plimbările cu şalupa nu le-au fost suficiente, iar nuferii nu i-a captivat îndeajuns, turiştii au încercat şi pescuitul.

După plimbările pe canalele Deltei şi partidele de pescuit, administratorii pensiunilor i-au aşteptat pe turişti cu mese îmbelşugate şi multe poveşti pescăreşti.

Administrator pensiune Murighiol: Turişti care vin să se bucure de aerul curat şi de Delta Dunării. Caută să se relaxeze, caută o plimbare în natură şi bineînţeles borşul pescăresc la ceaun.

Comuna Murighiol este cea mai întinsă comună din România, cu peste 84 de mii de hectare, din care intravilan doar 800. Restul hectarelor sunt zone vaste din Delta Dunării.

Ghid turistic: Pentru mine, de 34 de ani, fiecare zi a fost specială. Când Delta ştii să o explici îşi are farmecul ei.

Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în anul 1991 şi este a doua ca mărime şi cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sfânta Maria, sărbătorită de turişti în Delta Dunării