Antena Meniu Search
x

Nu știi cum să îţi decorezi casa? Te ajutăm noi. Sfaturi utile pentru renovarea fațadei casei tale

Trecerea timpului, factorii de mediu sau poate o faţadă aleasă de la început în mod greşit pot schimba peste ani aspectul exterior al casei tale.

de Redactia Observator

la 14.11.2019, 14:03

Trecerea timpului, factorii de mediu sau poate o faţadă aleasă de la început în mod greşit pot schimba peste ani aspectul exterior al casei tale. După o anumită perioadă orice casă are nevoie ca faţada sa să fie reîmprospătată, aceasta suferind adesea crăpături în perete, deteriorări sau decolorări.

Ai posibilitatea de a reda casei tale un aspect nou, personalizat și de efect folosind câteva sfaturi utile. Fie că alegi decopertarea și aplicarea unui nou strat de glet sau doar vopsirea acesteia, ori optezi pentru varianta folosirii profilelor decorative pentru un efect special, căminul tău va fi cu siguranță remarcat dintr-o privire.

  • Alege să redai fațadei o culoare proaspătă și nouă - Cea mai la îndemână variantă pentru reîmprospătarea aspectului exterior al casei tale poate fi alegerea unei tencuieli decorative. Aceasta se regăsește într-o mulțime de nuanțe și este, probabil, cel mai utilizat material pentru fațade. Rezultatele sunt superbe iar aplicarea este una extrem de ușoară, deci nu va necesita mult timp.

Cu toate acestea ține cont de aspectul general al străzii atunci când optezi pentru culoarea tencuielii, astfel încât casa ta să se integreze cu stil în arhitectura locului.

De asemenea, pentru a alege tencuiala decorativă potrivită informează-te despre tipurile existente și optează pentru cea care ți se potrivește cel mai bine. Ai la dispoziție:

  1. Tencuiala decorativă organică, ce se remarcă printr-o rezistență crescută la apa, permeabilitate la vaporii de apă și aderență la stratul suport. Un plus al acestuit tip de tencuială este posibilitatea de a se aplica peste termosistem.

  2. Tencuiala decorativă silicată dispune și ea de rezistență la apa și în plus nu arde, nu se murdărește, fiind de asemenea permeabilă la vaporii de apă. Acest tip de tencuială este recomandat pentru fațadele cu vată bazaltică.

  3. Tencuiala decorativă siliconică are o rezistență mare la apă, se remarcă prin flexibilitate, permeabilitate la vaporii de apă și un risc scăzut de murdărire. Acest tip este recomandat pentru protecția monumentelor, restaurarea caselor vechi, dar și pentru termosistemul caselor noi. Dacă locuiești într-o zonă cu umiditate crescută, tencuiala decorativă siliconică este alegerea potrivită pentru tine.

  4. Tencuiala decorativă mozaicată se utilizează în cazul soclurilor și gardurilor.

  • Schimbă aspectul casei cu o nouă izolație - Renovarea fațadei casei aduce în discuție de regulă și problema termoizolării locuinței. Operațiunea este una obligatorie dacă nu a fost efectuată deja, aducând numeroase beneficii asupra confortului casei și economiilor la facturi.

O soluție perfectă, ca îmbină funcționalitatea și designul este utilizarea termosistemului decorativ. Termoizolația decorativă presupune aplicarea unui panou exterior, care asigură reducerea facturii la energie și o temperatură optimă în interiorul casei indiferent de anotimp. În plus față de varianta clasică, termosistemul decorativ permite individualizarea designului caselor. Rezultatul este unul care emană stil și personalitate.

Tehnic vorbind, panourile termosistemului decorativ sunt și ușor de montat, putând fi aplicate pe fațada casei peste tencuială, fiind disponibile în numeroase grosimi, în funcție de necesități.

  • Optează pentru profilele decorative care dau un suflu nou fațadei tale - Se întâmplă, ca și în cazul designului interior, să îți dorești să schimbi ceva la aspectul exterior al casei tale, fără însă a apela la modificări majore. O soluție simplă dar cu un efect vizual spectaculos este montarea de profile decorative.

  1. Reîmprospătează aspectul fațadei cu ajutorul cornișelor - Cornișele decorative înfrumusețează zona de îmbinare dintre acoperiș și peretele exterior al clădirii. Acestea nu sunt doar de efect când vorbim de design, ci asigură o protecție sporită la vânt, ploaie sau zăpadă, fiind fabricate din polistiren expandat laminat cu o rășină minerală specială. Un aspect important este faptul că acest tip de profile decorative se poate vopsi în nuanța dorită cu o simplă vopsea lavabilă de exterior.

  2. Schimbă aspectul ferestrelor și ușilor exterioare ale casei cu ancadramentele potrivite - Ancadramentele sunt un tip de profile decorative care asigură un design cu stil și personalitate pentru ferestre și uși. Ele sunt fabricate din polistiren expandat laminat cu o rășină minerală, asigurând pe lângă aspectul cu stil și o protecție crescută în fața intemperiilor. Conferă eleganță clădirii prin ancadramente pentru ferestre și uși, bucură-te de un montaj facil și rapid și posibilitatea vopsirii cu o vopsea lavabilă pentru exterior, ca acestea să se încadreze în designul căminului tău.

Indiferent de soluția pe care o consideri utilă pentru nevoile tale de redecorare a fațadei, este important să ai grijă de aspectul exterior al casei tale, atât din punct de vedere al arhitecturii cât și al funcționalității, optând pentru variante care să reducă din costurile facturii de energie. Apelează la specialiștii de la Fabrica de Profile pentru a descoperi o serie de soluţii practice şi estetice pentru amenajarea interioară şi exterioară a casei tale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Nu știi cum să îţi decorezi casa? Te ajutăm noi. Sfaturi utile pentru renovarea fațadei casei tale