Antena Meniu Search
x

Sfaturile medicilor pentru zilele geroase

Va fi ger cumplit la noapte şi mâine în cea mai mare parte din ţară, iar corpul uman se resimte o dată cu fluctuaţiile de temperatură. În plus, frigul resimţit de organism este mai aprig spre deosebire de gradele din termometre. 

Vezi și

Va fi ger cumplit la noapte şi mâine în cea mai mare parte din ţară, iar corpul uman se resimte o dată cu fluctuaţiile de temperatură. În plus, frigul resimţit de organism este mai aprig spre deosebire de gradele din termometre. 

Specialiştii nu contenesc cu sfaturile, astfel că prevenţia este singura soluţie în această perioadă, pentru a evita vizitele la urgenţe. 

Cel mai bun sfat, în această perioadă, este să stăm în casă, la căldură. Dacă trebuie totuşi să părăsim locuinţa, important este să nu zăbovim.

Să încercăm să limităm timpul de expunere la frig, pe durata strict necesară pentru a ne îndeplini obligaţiile.

Pe acelaşi subiect

În caz contrar, apar în scurt timp primele consecinţe, chiar dacă nu le conştientizăm la început.

Primele simptome ale instalării hipotermiei sunt frisoanele intense, dar somnolenţă şi tulburări ale stării de conştienţă. Putem preveni aceste lucruri prin haine groase în mai multe straturi, dar şi o alimentaţie bogată, bazată pe fructe şi legume.

Apare mai apoi rigiditatea mâinilor şi a picioarelor, dar şi dificultăţi în vorbire. Specialiştii ne recomandă să evităm deplasările pe distanţe lungi, iar căciulile şi mănuşile nu trebuie să lipsească. 

Mare parte dintre cei care ajung la spital afectaţi de ger, nu-şi adaptează îmbrăcămintea la temperaturi. Şi nu pentru că ar vrea să sufere de frig, ci pur şi simplu din lipsa unor informaţii corecte.

Specialiştii spun că temperatura resimţită de corpul uman poate scădea cu cel puţin şase grade în această perioadă, în funcţie de zonă. Spre exemplu, în Bucureşti, din cauza umidităţii şi presiunii, la maxima zilei de mâine, -11 grade Celsius, resimţim până la -17.

În Constanţa, temperatura resimţită scade cu -8 grade, din cauza vitezei cu care va bate vântul, iar în nordul ţării, la o maximă de -11 grade, corpul uman resimte -18.

Gerul în Bucureşti

Maxima zilei: -11 grade Celsius

Temperatură resimţită: - 17 grade Celsius

Gerul în ţară

Constanţa: -12 grade Celsius

Temp. resimţită: --20 grade Celsius

Moldova: -11 grade Celsius

Temp. resimţită: -18 grade Celsius

Importantă este şi hidratarea, cu ceaiuri calde, apă la temperatura camerei şi evitarea băuturilor alcoolice. Medicii spun că alcoolul oferă doar senzaţia de încălzire, în realitate amorţeşte simţurile, astfel că efectele hipotermiei pot fi neglijate, prin urmare se pot agrava, dacă nu se iau măsuri imediate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Sfaturile medicilor pentru zilele geroase