Antena Meniu Search
x

Video Sfinţii Constantin şi Elena, prăznuiţi pe 21 mai. Mii de credincioşi au venit să se roage la racla sfintelor moaşte, pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti

Ziua Sfinţilor Constantin şi Elena a adus mii de credincioşi pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti. Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi nu a avut însă fastul de dinaintea pandemiei, mai ales că toţi credincioşii prezenţi au fost obligaţi să respecte normele de distanţare şi să poarte mască. Cu toate acestea pelerinii au venit din toată ţara pentru a se ruga şi pentru a se închina la racla cu moaştele sfinţilor care a fost scoasă din Biserică. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 21.05.2021, 16:30

Vezi și

Procesiunea a început la primele ore ale dimineţii, când racla cu moaştele sfinţilor Dimitrie cel Nou, Constantin şi Elena, precum şi ale Sf. Nectarie de la Eghina au fost scoase pentru închinare. 

Slujba a început la ora 9 şi jumătate şi a fost oficiată de patriarul Daniel, alături de un sobor de preoţi.

Pe parcursul întregii zile, oamenii au venit să se închine la racla cu moastele sfinte. La ieșirea din baldachin, fiecare a primit pachete cu anafură și iconițe cu chipul Sfinților Împărați Constantin și Elena. 

Reporter: Pentru ce vă închinaţi astăzi, pentru ce aţi venit?

Credincioasă: Pentru sănătate, pentru mine, pentru băiat, pentru familie, să scăpăm de virusul ăsta, să fie totul bine.

Credincioasă: Sfinţii ne ajută şi poate că şi oprirea pandemiei este şi urmarea rugăciunilor pe care le facem noi personal, dar şi clericii.

Mii de persoane au trecut pe Dealul Mitropoliei pentru a se închina la racla cu sfintele moaşte. Cum e un spaţiu destul de aglomerat, toţi cei care au venit au trebuit să respecte regulile, să păstreze distanţa şi să poarte mască de protecţie.

Deşi au fost cozi, credincioşii au respectat restricţiile

Credincioasă: E foarte, foarte bine organizat. Uitaţi-vă toată lume. Şi chiar mă temeam că n-or să se respecte regulile.

Reporter: Masca de protecţie?

Credincioasă: Avem. Şi am văzut în general că au.

Credincioasă: Şi la slujbă s-a respectat, şi aici. Este foarte bine, vremea frumoasă, oamenii calzi.

Vasile Bănescu, reprezentant patriarhie: Ziua de 21 mai este una dintre cele mai mari sărbători din spaţiul creştin, în primul rând ortodox. Marcând practic ceea ce noi numim începuturile istorice ale viitoarei Europe creştine.

În cinstea celor doi sfinţi au fost ridicate sute de biserici, multe dintre ele purtând chiar hramul lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sfinţii Constantin şi Elena, prăznuiţi pe 21 mai. Mii de credincioşi au venit să se roage la racla sfintelor moaşte, pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti